Bericht

Wat u niet weet, kunt u niet monitoren.

Security API

U weet precies hoeveel API’s er bij uw organisatie in gebruik zijn, welke gegevens er via deze API’s uitgewisseld worden en met welke frequentie. Of niet…

Dankzij API’s wisselen we data uit tussen eigen applicaties en die van derden en het gebruik ervan is exponentieel gegroeid de afgelopen jaren. Criminelen weten dit en laten geen gelegenheid voorbijgaan om misbruik te maken van deze technologie. Vanwege de complexiteit van de problematiek is het simpelweg monitoren van events niet langer voldoende. Dat moet intelligenter!

Net als de meeste organisaties kunt u misschien een ruwe schatting maken van het aantal en het gebruik van de API’s binnen uw organisatie. Maar ongetwijfeld weet u dat dit niet voldoende is. En wat u niet weet kunt u niet monitoren.

Geavanceerde machine-learning- en AI technieken

Dankzij API’s bent u in staat om gegevens uit te wisselen tussen oude en nieuwe applicaties en tussen uw organisatie en die van toeleveranciers of partners. De continuïteit van uw organisatie is dus voor een belangrijk deel afhankelijk van deze processen. Cybercriminelen weten dat en het aantal aanvallen op API infrastructuren verdubbelt dan ook iedere 6 maanden. Die aanvallen zijn uiterst geavanceerd en zeer moeilijk te identificeren tenzij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologie. Alleen met geavanceerde machine-learning- en AI technieken is het mogelijk om aanvallen in een vroeg stadium te ontdekken.

De integratiespecialisten van Enable U weten als geen ander hoe cruciaal API’s zijn voor de organisaties waar wij mee werken. Daarom hebben wij een partner gezocht waarvan we zeker weten dat zij de technologie in huis hebben waarmee zelfs de meest geavanceerde digitale aanval op uw API-infrastructuur herkend wordt.

Threat Hunting Workshop

Wilt u meer weten over deze technologie en hoe wij, samen met Salt Security, voor een betrouwbare en veilige API infrastructuur kunnen zorgen die uw integratie strategie ondersteunt, schrijf u dan in voor de Threat Hunting Workshop op 9 november in Amsterdam.