Bericht

“Wastelocker”(Garmin), “Meow”, Corona hack’s. Volgende=?   

Ransomware

De afgelopen maand waren er weer veel waarschuwingssignalen voor wie er oog voor heeft. Wastelocker (Garmin), “Meow” en nog een paar andere (ransomware) aanvallen hebben weer tientallen miljoenen opgebracht voor de veroorzakers en de slachtoffers hebben een veelvoud daarvan verloren. Mocht u denken dat hackers het te druk hebben met bekende en grote organisaties om zich met u te bemoeien, dan is dat naïef. We spreken hier over aanvallen die vormgegeven worden met geautomatiseerde processen.  Groot of klein is evenveel werk en ook de zgn. ‘kleintjes’ brengen gewoon geld binnen.   

Het is oorlog en met een klappertjespistool gaan we het niet winnen. Onze tegenstander is een strak geleid team van superspecialisten die miljoenen te besteden hebben en zich maar op 1 ding hoeven te focussen.

Wat kunt u dan wel doen? Uw personeel trainen. Constant hameren op een ieders verantwoordelijkheid. En natuurlijk met ‘huurlingen’ werken. Professionals die gewend zijn te vechten ter beveiliging en zich hierin hebben gespecialiseerd. En u laat vervolgens een specifieke stukje van uw (IT) verdediging over aan die specialisten.

Een goed voorbeeld van een specifiek stukje IT dat de juiste verdediging nodig heeft zijn de integraties/koppelingen tussen diverse systemen en applicaties. Natuurlijk kunt u zelf, met uw eigen personeel, alles inrichten; de servers, de diverse tools, het API beheer en het onderhoud van de diverse componenten. Of u laat dit over aan mensen die niets anders doen, dit voor meerdere bedrijven doen en dus gespecialiseerder zijn dan uw mensen ooit zullen worden. Zodat u erop kunt vertrouwen dat in ieder geval dát stukje goed bewaakt en verdedigd wordt.

Kom eens praten met de specialisten van Enable U dan kijken we samen hoe we uw integraties kunnen beheren zodat u wat rustiger kunt slapen.