Bericht

Tips voor de vakantie-leeslijst van onze trend & development expert

Enable U strand

We gaan op vakantie en nemen mee…

Heerlijk. Op je balkon, in de tuin, bij de bungalow of tent of bij het zwembad van het hotel, lekker onderuit in een luie stoel lekker een interessant of spannend boek lezen. Wat wil dat nou niet? Natuurlijk lees je, naast de broodnodige vakliteratuur, ook een mooie roman of fantasy boek.
Voor degenen die nog twijfelen, op deze vakantie-leeslijst vind je een paar uitdagers en een wegdromer voor deze zomer;

Doe Zelf Normaal van Maxim Februari. Lekker klein, en buitengewoon interessant boek over privacy en de rechten van ons allemaal in een wereld waar data als “het nieuwe goud” wordt beschreven. Een aanrader voor iedere Enabler en door Maxim op een heel leesbare manier beschreven.

The Way of Kings van Brandon Sanderson. Voor wie van fantasy houdt. Een pil van 1001 pagina’s die mij vanaf de eerste pagina volledig liet wegdromen. Naast de Mistborn Trilogy (andere aanrader) een machtig boek over koninkrijken, heldinnen en helden, religies en nog veel meer.

Crucial Conversations door 4 auteurs van de New York Times. We kennen allemaal dat gevoel van die enorme olifant in de kamer die alleen maar zal verdwijnen na een heel moeilijk gesprek. Het liefst gaan we ze uit de weg en vaak pakken we het nogal onhandig aan. Of het nou een zakelijk meningsverschil is of iets wat je al een tijdje met je ouders/partner/kind wilt bespreken, iedereen heeft er mee te maken. Dit boek heb ik zo’n 20 jaar geleden voor het eerst gelezen en zelfs voor een pleaser die frictie het liefst uit de weg gaat heeft dit boek me, op kruispunten in mijn leven, veel geholpen.

The Coaching Habit van Michael Bungay Stanier. De combinatie van carrière, privé en de interactie met wereld om ons heen is complex. Het is makkelijk om commentaar te hebben en om anderen te vertellen wat er beter zou moeten maar niet iedereen ziet haar/zijn eigen rol in het geheel. We hebben extreem hoge verwachtingen van onszelf en mensen om ons heen wil nog wel eens schuren. Dit boek is geschreven voor coaches maar het heeft mij heel veel geleerd over mezelf. Want pas als je leest waar een coach rekening mee moet houden als hij/zij JOU moet coachen snap je wat jouw rol in het geheel is/zou moeten zijn.

Het belangrijkst is natuurlijk dat jouw hoofd weer lekker tot rust komt. En of dan nou komt omdat je werkt aan een betere versie van jezelf, van een boek over ridders en of een koel drankje en een hapje, het is allemaal goed. Genieten, daar gaat het om.