Thema

NLX/Common Ground

Om goede regie te houden op informatievoorziening en informatie-uitwisseling kunnen veel gemeenten dit in samenwerking met elkaar organiseren.

Wanneer alle onderdelen van de overheid beter samenwerken is er meer regie op gegevens, wordt de privacy van burgers gewaarborgd en zal de dienstverlening verbeteren.

Wat zijn Common Ground en FSC/NLX? Common Ground is een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening waarbij data is losgekoppeld van processen en applicaties. Data wordt opgehaald bij de bron en niet langer gekopieerd en lokaal opgeslagen. ​FSC/NLX beschrijft hoe de uitwisseling van deze gegevens eenvoudig en veilig plaatsvindt en bevat de afspraken die gemeenten moeten maken en implementeren.

Dankzij deze afspraken ontstaat een nieuw informatievoorzienings-landschap dat gedeeld wordt door gemeenten, (overheids)organisaties en andere landelijke voorzieningen in Nederland. Zo houden we regie op gegevensuitwisseling en informatievoorziening en wordt het beheer een stuk eenvoudiger!​

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.