Thema

Applicatie-Integratie

Richt u op het creëren van bedrijfswaarde.

Waarom is applicatie-integratie belangrijk?

Applicatie-integratie is het verbinden van individuele applicaties zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Deze communicatie tussen applicaties heeft het uiteindelijke doel om de efficiëntie van processen te verbeteren. Deze communicatie tussen applicaties gebeurt via API’s (Application Programming Interface) van de individuele integraties.

API’s werken door middel van events en actions. Een event is een gebeurtenis in de API zoals een betaling, gegevensverandering of een datastroom. Deze gebeurtenis moet dan omgezet worden in een actie, zoals een acceptatie, een gegevensverandering in een gelinked systeem of het doorvoeren van data. Deze triggers kunnen ingewikkeld worden bij grote applicatie-integraties, of wanneer meerdere applicaties met elkaar moeten communiceren. Daarom is het belangrijk dat deze applicatie-integraties vanaf het begin goed geimplementeerd worden.

Hoe werkt een applicatie-integratie?

Data mapping als framework

Data mapping is de methode waarmee API’s goed kunnen communiceren. Het specificeert wat voor soort data uit de uitleverende API komt, en waar het naartoe gestuurd moet worden in de uitvoerende API. Deze data wordt verstuurd door zogenoemde pipelines die de data ophalen, transformeren en laden. Deze procedure kan op meerdere manieren. Voor een samenvatting over hoe deze transformatie plaatvindt kun je onze gids over data integratie lezen.

Een goede architectuur

Terwijl het aantal applicaties groeit, kan het nodig zijn dat meerdere applicaties moeten communiceren met elkaar. Dit kan via een enterprise application integration (EAI) of een enterprise service bus (ESB). Een EAI is een software waar je werkelijk in kan loggen en applicatie-integraties kan bekijken en veranderen. Dit is een goede oplossing als je veel gebruik maakt van standaard integraties die wereldwijd gebruikt worden. Als je veel gebruik maakt van gepersonaliseerde applicaties, of je wilt een applicatie-integratie oplossing die snel en lichtgewicht is, is een ESB een betere keuze. Hier heb je het voordeel dat data nog sneller en efficiënter verstuurd kan worden vergeleken met een EAI.

Het veranderen en sleutelen aan de API’s

Het is mogelijk om applicaties te verbinden door middel van hun API’s naarmate de data binnenkomt. Veel API’s zijn klaar om verbonden te worden met wat simpele code (of soms direct na implementatie), maar de kans bestaat dat een ontwikkelaar nodig is om de integratie zo vlot mogelijk te laten verlopen. De aanpassingen die nodig zijn verschillen per applicatie, dus een ervaren developer is nodig om een goede inschatting te maken hoe makkelijk of moeilijk het is om de verbinding te maken.

Stel dat je het zelf in de handen wilt nemen, geven veel applicaties hun documentatie vrij uit. Dit kan een goede gids zijn om zo snel en foutloos mogelijken een werkende connectie te krijgen tussen je verbonden applicaties.

De switch van On-Premise naar Cloud

Applicatie-integratie oplossingen worden steeds vaker geleverd met Cloud-gebaseerde oplossingen. Dit heeft veel voordelen, zoals 24/7 beschikbaarheid van je data en weinig kosten doordat de data buiten je organisatie beheerd wordt. Cloud-gebaseerde strategieën verlagen de drempel voor het opstarten van een integratie framework drastisch.

De voordelen van applicatie-integratie

Groei in productiviteit en samenwerking in een organisatie

Het meest duidelijke voordeel is de communicatie tussen teams te verbeteren. Als in één applicatie data veranderd, zal de data ook veranderen in andere applicaties. Niet iedereen in een organisatie gebruikt dezelfde applicaties, dus als deze data in verschillende applicaties altijd het zelfde is, zullen onduidelijkheden en foutieve informatie verminderd worden. Hierdoor stijgt de efficiëntie van de workflows, en wordt onnodig werk en het gebruik van incorrecte data zeer verminderd.

Geen benodigdheid voor data silos & warehouses

Als de data die werknemers nodig hebben zich bevinden in de applicaties die ze dagelijks gebruiken, is het opzetten en bijhouden van data silos niet meer nodig. Data is altijd gecentraliseerd en up-to-date door middel van goed geimplementeerde applicatie-integraties

Bevorderd de groei van een bedrijf door middel van schaalbaarheid en klantenervaring

Als je applicatie-integratie framework, architectuur en API’s goed op orde zijn, is het moeiteloos om toekomstige applicaties te integreren in een bedrijf. Dit verminderd de Time-to-Value, waardoor werknemers sneller en efficiënter kunnen werken. Dit heeft een doorlopend effect op klanten en stakeholders, die ook sneller geholpen kunnen worden door de optimalisatie van je applicatie landschap.

Applicatie-Integratie

De voordelen op een rijtje

Enable U maakt het gestructureerd koppelen en integreren van alle soorten applicaties mogelijk.

Dit gebeurt altijd op een veilige en beheer(s)bare manier, waardoor volledige controle over de koppelingen wordt bereikt. Of het nu koppelingen betreft tussen legacy- en cloud applicaties, cloud-cloud applicaties of een andere vorm dan ook. Natuurlijk kunnen ook toekomstige wijzigingen soepel worden doorgevoerd. 

Deze volledig werkende koppelingen en integraties kunnen zeer snel en volledig ‘as a Service’ vanuit de cloud worden geleverd, inclusief 24/7 monitoring en beheer door Enable U. Wij zorgen voor het beheer en de veiligheid terwijl u volledige controle houdt.

Indien u toch zelf aan de slag wil met de benodigde iPaaS software, dan kunt u deze ‘tools’ ook as a Service afnemen. De software kan desgewenst ‘on premises’, binnen uw eigen netwerk geleverd worden. 

Met een goede integratie-aanpak zijn alle vormen van integraties tussen applicaties snel en efficiënt te realiseren, te beveiligen en te beheren.

Enable U Integratieplatform

Managed Integrations

Om direct te profiteren van het kant en klare Enable U integratieplatform vanuit de Cloud kunt u volledig functionerende, volledig beheerde Managed Integrations (voorheen CaaS) afnemen, inclusief de verbinding met uw bestaande IT-omgevingen.

U neemt gewoon een abonnement op beveiligde, goed beheerde, werkende verbindingen “as a Service”, wordt volledig ontzorgd en behoudt het totale overzicht en controle via het Managed Integrations Dashboard.

Applicatie-Integratie

Enable U

Integratie-Infrastructuur

Managed Private Integrations Platform

Managed Integrations op een volledige exclusieve ‘dedicated’ omgeving voor uw eigen organisatie is ook mogelijk. We noemen dat ‘Private Managed Integrations’.

In dat geval neemt u een volledig naar uw wensen ingerichte en gemanagede integratie-infrastructuur in zijn geheel ‘as a Service’ af. Nog steeds wordt u volledig ontzorgd en behoudt het totale overzicht en controle via het Managed Integrations Dashboard.

Indien u zelf uw eigen integratie-infrastructuur samen wilt stellen en daar vervolgens met eigen mensen integraties op wilt ontwikkelen, dan biedt Enable U de ‘best in class’ integratiesoftware die u zowel‘as a Service’ kunt afnemen (IPaaS) als ‘on premises’.

Veelgestelde vragen over applicatie-integratie

Wat is applicatie-integratie

Data integriteit is het zorgen dat de data die je ophaalt en vertoont betrouwbaar, volledig en juist vertoond wordt. Niet alleen is dit standaard nodig in elk data integratie vraagstuk, het is ook wettelijk verplicht. Houd dus altijd in gedachte dat de data die je verwerkt veilig en volledig behandeld wordt.

 

Wat is het verschil tussen applicatie-integratie en data integratie?

Data integratie gaat specifiek over het verbinden van data-storages naar BI tools. Applicatie-integratie is het verbinden van softwaretoepassingen door middel van API’s. Je kan meer informatie vinden over applicatie-integratie op deze pagina.

 

Wat is een applicatieplatform?

Data interoperability is de vraag of een systeem de mogelijkheid heeft om data te sturen en te verwerken. Dit is een vraagstuk dat beantwoord moet worden aan het begin en het eind van elke data pipeline. Als er data interoperability problemen zijn, kan je hele data intergratie strategie in het water vallen.

 

Wat is applicatiebeheer?

Data interoperability is de vraag of een systeem de mogelijkheid heeft om data te sturen en te verwerken. Dit is een vraagstuk dat beantwoord moet worden aan het begin en het eind van elke data pipeline. Als er data interoperability problemen zijn, kan je hele data intergratie strategie in het water vallen.

 

iPaaS vs Managed Integrations

Carefree Digital Integration

Wanneer connectiviteitsproblemen tussen applicaties u ervan weerhouden snel te reageren op nieuwe marktomstandigheden, welke oplossing is dan het beste voor uw organisatie? Lees ons vergelijkingsdocument tussen iPaaS en Connections as a Service.

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.