Technologie

OpenTunnel

OpenTunnel Logo Laptop

OpenTunnel is een enterprise service bus oplossing met faciliteiten specifiek voor de Nederlandse overheid.

OpenTunnel is een enterprise service bus en API Management platform met oa. Digikoppeling ebMS, WUS en REST API interfaces die specifiek door de Nederlandse overheid worden ingezet. Meer dan 180 Nederlandse gemeenten en andere overheidsorganisaties vertrouwen dagelijks op OpenTunnel. De specifieke faciliteiten komen tot uiting in ondersteuning voor Digikoppeling, de StUF-standaard en ondersteuning voor recente API-ontwikkelingen.

OpenTunnel kan gebruikt worden als pure Digikoppeling adapter of als Enterprise Service Bus (ESB) inclusief Digikoppeling. OpenTunnel kan meerdere organisaties tegelijkertijd bedienen (Multitenant) en is uiterst schaalbaar en daardoor geschikt voor SaaS omgevingen, samenwerkingsverbanden en grote organisaties. OpenTunnel is momenteel DE servicebus voor de Nederlandse overheid.

Betrouwbare Messaging en Digikoppeling

Digikoppeling (voorheen de overheidsservicebus) is de ‘postbode’ voor de overheid. Digikoppeling bestaat uit een set standaarden voor elektronisch berichtenverkeer tussen overheidsorganisaties. Door deze eGovernment standaarden over te nemen, kunt u digitale berichten uitwisselen met collega-overheidsorganisaties.​

Landelijke Voorzieningen gebruiken Digikoppeling om gegevens uit te wisselen met gemeenten en samenwerkingsverbanden. Naast Digikoppeling op basis van ebMS 2.0 ondersteunt OpenTunnel ook andere vormen van Reliable Messaging zoals AS2, AS4 en AMQP Messaging. Elke dienst kan een betrouwbare levering bieden via een retry-mechanisme en inzicht in de monitorfunctie.​

OpenTunnel verbindt uw interne systemen met basisregistraties, landelijke faciliteiten zoals:

  • OmgevingsLoket Online (OLO)​
  • Landelijke voorziening WOZ​
  • Nieuw HandelsRegister (NHR)​
  • Digitaal Stelsel Omgevingswet​
  • Digilevering​
  • MijnOverheid​
  • GBA-V
  • Digipoort​
  • KOOP, Gemeentelijke Gegevens Knooppunt etc.

 

OpenTunnel is het enige product dat op integrale wijze de Digikoppeling standaard volledig ondersteunt. Alles is geïntegreerd in één ESB!

Afspraak

Hoe kunnen we u Enablen? Plan direct een afspraak in!

"*" geeft vereiste velden aan

DD slash MM slash JJJJ
Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.