Bericht

Selective Outsourcing – Dé oplossing voor tekorten op de ICT Arbeidsmarkt?

selective outsourcing

Wat is selective outsourcing? Het tekort aan ICT personeel bezorgt veel CIO’s slapeloze nachten en dit probleem wordt alleen nog maar groter. Dus is het beter dat we taken die door anderen sneller en efficiënter gedaan kunnen worden ook gewoon aan anderen over laten oftewel selective outsourcing.

Halen uw mensen nog zelf de nieuwe Windows servers uit de doos? En de helpdesk of het klaarmaken van een laptop voor nieuw personeel, dat wordt waarschijnlijk ook door specialisten gedaan? Het kost wat, maar het scheelt veel kopzorgen en slapeloze nachten.

Door de oplopende personeelstekorten komt bij veel organisaties de digitale transformatie in het gedrang en moet er met een vergrootglas gezocht worden naar efficiency.

Integraties als sleutel voor een succesvolle digitale transformatie

Voor veel organisaties is dat het moment om zich af te vragen wat voor specialisten er nu eigenlijk het hardst nodig zijn. Laten we als voorbeeld de integratie expert nemen; een ICT’er die de belangrijke taak heeft om integraties te bouwen tussen applicaties en systemen, voor intern gebruik, maar ook voor koppelingen met de buitenwereld (partners, overheid etc.).

Integraties zijn de sleutel voor een succesvolle digitale transformatie en toch lieten bedrijven ons weten in een recent onderzoek dat de gemiddelde wachttijd voor een digitale koppeling minimaal een maand is. Sommige instanties spraken zelfs over maanden.

Integraties als sleutel voor een succesvolle digitale transformatie

Managed Integrations

Uw integratie experts zijn natuurlijk niet 100% van hun tijd met deze problematiek bezig, er zijn nog veel meer andere IT taken die opgepakt moeten worden. Maar u zult wel moeten zorgen voor de juiste opleidingen en trainingen, certificering en alles wat er bij komt kijken om een specialist te hebben en vast te houden.

Door zoiets complex als systeem- en applicatie integratie bij een specialistische partij neer te leggen en gebruik te maken van Managed Integrations slaat u meerdere vliegen in één klap:

  • Uw ICT staf kan zich richten op bedrijfsspecifieke IT uitdagingen, er verdwijnen taken en dus komt er tijd vrij voor andere zaken.
  • De complexiteit van digitale connectiviteit wordt door Enable U specialisten verzorgt die 24×7 niets anders doen dan veilige, beheerde en kwalitatief hoogstaande oplossingen bouwen en monitoren.
  • Veel integraties tussen systemen en applicaties zijn niet uniek, grote kans dat uw CaaS partner de door u gewenste integratie op de plank heeft liggen en dus snel kan leveren.
  • U heeft op ieder moment van de dag een gedetailleerd overzicht van alle zeer veilige connecties.

We are the digital integration people. We kunnen niet al uw problemen oplossen, maar met meer dan 15 jaar ervaring, ruim 100 specialisten en onze Managed Integrations oplossingen kan Enable U u op dit gebied heel goed ontzorgen.

Heeft u een paar slapeloze nachten minder. Neem eens contact op met één van onze specialisten om samen te kijken hoe we u kunnen helpen door middel van selective outsourcing.