Centrale Overheid

De afgelopen 5 jaar is er binnen de informatiearchitectuur van Rijksoverheden een enorme onderlinge afhankelijkheid ontstaan tussen informatiesystemen en ketens.

Overheid sector Enable U
Enable U

Ketensamenwerkingen

Als gevolg van veranderende wet- en regelgeving en actief beleid op dataopslag en -beheer (denk aan de basisregistraties en de hogere informatiebehoefte vanuit zowel burger als organisaties) ontstaan er binnen de Rijksoverheid steeds meer klant-leveranciersrelaties en ketensamenwerkingen.

Overzicht

Door gebruik te maken van de technologie en kennis van Enable U bent u als centrale overheid in staat om:

Complexiteit is de norm

Eén uitgevallen connectie binnen de keten kan tot serieuze problemen leiden en de continuïteit van de (digitale) dienstverlening richting burger en bedrijven bedreigen. Wanneer u hier de gevraagde snelheid van implementatie (time-to-market) door de wetgever bij optelt en het feit dat overheids-ICT-voorzieningen permanent onder een vergrootglas liggen vanuit het Adviescollege ICT-Toetsing, is het evident dat de Rijksoverheid kampt met zeer complexe uitdagingen.

Overzicht Sectorkennis

Onze sectorspecifieke kennisdocumenten

De transitie en transformatie naar de Cloud

Reguliere SaaS-applicaties zijn slechts deels toe te passen binnen Rijksoverheden. Er is tenslotte maar één RDW en één UWV met zijn specifieke taken. Het verplaatsen van deze specifieke applicaties en infrastructuur naar de Cloud biedt voor rijksoverheden nu vooral een infrastructureel voordeel (het delen van servers etc). Een goede integratie-oplossing biedt de mogelijkheid om een migratie van het applicatielandschap naar de cloud mogelijk te maken met minimale verstoring en impact voor de dienstverlening aan derden.

De doelstelling binnen de rijksoverheid is vanuit de NORA (Nederlandse Overheids Referentie Architectuur) zeer duidelijk. Doe geen dingen dubbel, als iemand het al weet, haal de informatie dan bij die collega op. Om dat uitgangspunt handen en voeten te kunnen geven heeft u als Rijksoverheids-instelling de juiste oplossingen nodig.

 

Download ons kennisdocument en lees
Hoe de steeds grotere digitale informatiebehoefte kan worden gefaciliteerd door middel van een juiste integratiestrategie.

Hoe de Rijksoverheid als schakel in de keten veilig en betrouwbaar kan samenwerken over de grenzen van individuele organisaties heen.

Integratie binnen de Rijksoverheid

Laat integratieproblematiek u niet in de weg staan

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.