Sector

Onderwijs

Alleen met de juiste informatievoorziening zijn onderwijsinstellingen in staat om wendbaar te worden en te blijven. De Open Onderwijs API alléén zal de integratieproblemen die deze wendbaarheid in de weg staan niet oplossen.

Enable U Onderwijs Logo
Enable U

Onderwijsinstellingen

Ook het onderwijs is het van het allergrootste belang dat de juiste informatie op elk moment beschikbaar is. Dit is tijdens de corona crisis wel gebleken. En dan gaat het niet alleen over zaken als roostering, studievoortgang en digitale leeromgevingen maar ook over gegevens uit HR- en administratieve systemen.

Organisatieprocessen moeten snel en eenvoudig kunnen worden aangepast en applicaties moeten deze zo snel mogelijk ondersteunen. Dit is vaak niet het geval, omdat zoiets simpels als bijvoorbeeld het real-time synchroniseren van roosterinformatie uit onderwijsoplossingen als Xedule en Eduflex met Outlook of Google in de praktijk vaak erg ingewikkeld is.

Enable U

Met de technologie en kennis van Enable U bent u als onderwijsinstelling in staat om:

Standaardapplicaties

De informatiesystemen van onderwijsinstellingen bestaan over het algemeen uit standaard applicaties met een aantal aanvullende maatwerkoplossingen in de cloud en via het eigen netwerk. Om tot een compleet studentendossier te komen is data-uitwisseling tussen de verschillende systemen nodig. Dit gebeurt nu nog vaak via specifieke point-to-point connecties gemaakt door een rechtstreekse koppeling te leggen tussen twee of meer systemen. Ook al zal er méér en meer ondersteuning voor de Open Onderwijs API komen, er zullen altijd systemen zijn waar zelf koppelingen voor moeten worden ontwikkeld.

Dit staat de verandering naar een wendbare en toekomstvaste organisatie in de weg. Het ombouwen van een – in jaren organisch gegroeide- infrastructuur naar een wendbaar landschap bestaat uit veel meer dan alleen de selectie en installatie van de juiste toolkit. Het kiezen van de juiste partner met kennis op het gebied van integratie is key.

Overzicht sectorenkennis

Onze sectorspecifieke kennisdocumenten

Open onderwijs API

Binnen de onderwijs sector wordt al gewerkt met standaardberichten en koppelingen. Een goede en veelgebruikte standaard is de Open Onderwijs API. Deze API (Application Programming Interface) beschrijft een set definities op basis waarvan applicaties onderling kunnen communiceren. Deze Open Onderwijs API definitie kan eenvoudig in het integratieplatform worden ingelezen, waarmee dit standaard koppelvlak gerealiseerd wordt.

Voor de applicaties die de Open Onderwijs API standaard nog niet ondersteunen hanteert het integratieplatform een bericht transformatie zodat deze alsnog kunnen worden aangesloten. Zo kunnen onderwijsinstellingen benodigde informatie (zoals cijfer- en roosterinformatie) beschikbaar stellen in Apps op basis van de Open Onderwijs API, óók als de achterliggende systemen dit nog niet kunnen.

Met het integratieplatform Enable U 2 Orchestrate bent u in staat om beide configuraties op te nemen en op een onafhankelijke manier te transformeren. Zo onstaat er een universele taal waarmee applicaties onderling communiceren.

Onderwijs

Whitepaper: Onderwijs; maak een einde aan complexiteit!

In dit whitepaper spreken we over de 5 regels waarmee u de elementaire zaken vastlegt die nodig zijn voor uw specifieke onderwijsinstelling.

Ook bespreken we de 4 belangrijkste stappen die iedere onderwijsinstelling kan maken om de beschikbaarheid van alle belangrijke informatie te waarborgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.