Post Covid innovatie slagkracht; een nieuw abnormaal?

Neem integratie technologie af als Managed Service of Managed Integration en voldoe sneller aan de wensen en eisen van de business.

IT-integratievak

Integratie Trend Rapport

Uit het Integratie Trend Rapport (Een nadere blik op het IT-integratievak: de trends van vandaag en morgen) van Enable U blijkt dat de ICT industrie in Nederland in 2020 heeft meegeprofiteerd van de gevolgen van Covid.

Overheden, fintech, retail en andere industrietakken zochten naar oplossingen om thuiswerken, nieuwe businessmodellen en andere uitdagingen het hoofd te bieden. IT afdelingen vertoonden een slagkracht die we niet eerder zagen. “Nood breekt wet” zorgde voor ultra korte beslissingstrajecten zodat snel van de voordelen van nieuwe technologie gebruik gemaakt kon worden.

De terugslag van 2021

De eerste maanden van 2021 zorgden voor een omslag. Bij veel organisaties kwamen de oude vertrouwde modellen weer terug, projectteams werden weer opgetuigd en het aantal lagen waar beslissingen genomen moesten worden was al weer snel terug op het niveau van 2019.

Het leek er op dat de herwonnen “can do” mentaliteit van IT van korte duur was en alleen door een crisis geactiveerd kon worden. Het oude normaal dreigde weer helemaal terug te komen.

Van kwetsbaarheid naar flexibiliteit

Al snel bleek dat de pandemie organisaties bewuster had gemaakt van hun kwetsbaarheid. Dat gevoel van kwetsbaarheid leeft bij veel CxO’s en andere managers en de ervaring dat IT veel slachtkracht kon tonen als de nood hoog was zorgden bij veel organisaties voor een herbezinning over de bedrijfs- en de IT strategie.

Goede Corporate Governance en de daar bijbehorende risico- en impact analyses hielpen bij het in kaart brengen van de kwetsbare onderdelen en processen. Daarna moesten deze opnieuw ingericht worden zodat er flexibeler en sneller gereageerd kon worden op onverwachte gebeurtenissen. Soms door delen van productieprocessen uit te besteden of juist dichterbij te brengen, soms door processen te digitaliseren of misschien zelfs volledig af te stoten.

IT volgt bedrijfsstrategie

De “IT stilte” in de eerste maanden van 2021 is te verklaren omdat veel organisaties druk waren met de Corporate Strategie. Rond de zomer werd duidelijk dat IT moest aansluiten: Flexibiliteit werd de #1 prioriteit en dus werden er strategische keuzes gemaakt over het uitbesteden van IT processen, herverdeling van schaarse IT’ers, kennismanagement en de aanschaf van nieuwe technologie. De bewustwording dat bepaalde processen misschien efficiënter door externe specialisten gedaan kon worden begon steeds meer vaste voet te krijgen.

Flexibeler werken? Met integratie technologie!

De vraag naar flexibilisering zorgde voor een sterk toegenomen vraag naar integratietechnologie en integratie specialisten. Het is nu eenmaal eenvoudiger om processen te optimaliseren als de beschikbare data simpel uit verschillende bronnen is op te halen.

Door integratie technologie als Managed Service af te nemen of zelfs als Managed Integration bij een betrouwbare partner zorgen organisaties er in één klap voor dat ze sneller aan de wensen en eisen van de business kunnen voldoen.

Open systemen zorgen natuurlijk voor veel flexibiliteit. Ook wordt op deze manier ICT personeel vrijgemaakt die zich vervolgens met oplossingen bezig kunnen houden die specifiek zijn voor de organisatie. Zo ondersteunt de ICT strategie de Corporate Strategie op z’n best.

De voortekenen wijzen er op dat de dip in 2021 tijdelijk was en dat er hard wordt gewerkt om IT flexibeler en efficiënter te maken. Specialistische Managed Services kunnen daar een grote rol in spelen.

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.