Bericht

Overheid, onderwijs & gezondheidszorg; Ideaal doelwit voor cybercriminelen!

Een crimineel die niet rijk is wil dat zo snel mogelijk worden. Hoe? Door maatschappij en bedrijven aan te vallen waar het meeste pijn gevoeld wordt. Dan is de opbrengst namelijk optimaal. Het slechte nieuws is dat we nooit kunnen winnen, het goede nieuws is dat we niet weerloos zijn.

Het aantal integraties bij overheid, onderwijs en andere vitale sectoren groeit snel. Dat kun je afmeten aan het aantal integraties dat Enable U oplevert, maar ook aan het aantal aanvallen op API infrastructuren. Dat aantal verdubbelt bijna ieder kwartaal volgens analisten.

Tel dat risico op bij andere, meer traditionele, vormen van cybercriminaliteit als DDOS aanvallen en phishing en iedereen realiseert zich dat 2023 een moeilijk jaar zal worden. De budgetten van onvriendelijke regeringen en cyber-bendes zijn bijna onbeperkt en daardoor beschikken ze over veel kennis, creativiteit en heel veel rekenkracht. Daar kan geen IT budget van een scholengemeenschap, ziekenhuis of ministerie tegenop.

Uitdagingen

Toch zien we dat het gevaar van dit soort dreigingen nog steeds moeilijk te “verkopen” is aan  medewerkers en zelfs de IT staf. Nog steeds wordt er op links geklikt die niet veilig zijn en is social engineering verbluffend eenvoudig. Uw eigen staf heeft met genoeg uitdagingen te maken; digitalisering, thuiswerken, het implementeren van nieuwe wetten en regels en dit alles doen met te weinig mensen vanwege de tekorten op de arbeidsmarkt. Dat maakt u een ideaal doelwit voor cybercriminelen.

U vormt een ideaal doelwit

Het is dus het juiste moment om een aantal zaken drastisch anders aan te pakken; stuur maandelijks 1 of 2 mails met verdachte links rond en laat een derde partij eens wat social engineering doen. Alleen als uw personeel het gevoel heeft dat ze er ieder moment “in kunnen trappen” zullen ze alert genoeg zijn om vroegtijdig afwijkende zaken te herkennen. Maar dit kost veel tijd. Tijd die ergens anders vandaan moet komen. Bijvoorbeeld door uw integraties voortaan als een dienst af te nemen bij een integratie specialist.

Integraties als dienst

Er worden meer en meer koppelingen gebouwd om gegevens van verschillende applicaties te combineren. De ITer’s die dat doen vinden vaak opnieuw het wiel uit en al deze koppelingen moeten gebouwd, beheerd en beveiligd worden. Niet voor niets nemen steeds meer instellingen hun koppelingen als dienst af bij Enable U, grote kans dat wij hem al eerder voor iemand anders hebben gemaakt. Daarnaast hebben we meer ervaring hebben in het beheren en beveiligen van koppelingen. Door dit aan specialisten over te laten heeft u veel minder kopzorgen. Want die heeft u al genoeg.

Integratie Security Kennissessie

Meer inzicht hoe een integratie specialist met security vraagstukken omgaat? Schrijf u dan in voor onze Integratie Security Kennissessie op 16 maart 2023.

Enable U Integratie Security Kennissessie