Bericht

Organisaties door samenwerkende partijen verkeerd geïnformeerd

Organisaties door samenwerkende partijen verkeerd geïnformeerd

In 2021 moeten alle overheden hun digitale infrastructuur rondom omgevingsvergunningen opnieuw hebben ingericht en hebben aangesloten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Tijdens een 12 uur lang debat bleek dat de Eerste Kamer volgende week zal instemmen met de invoeringswet voor de Omgevingswet, maar ook dat het onduidelijk is of de streefdatum voor de inwerkingtreding (1 januari 2021) zal worden gehaald.

Waarnemend minister Stientje van Veldhoven hield de Kamer voor dat pas komend voorjaar wordt beslist of de wet per 1 januari 2021 van start kan gaan. Als niet alle provinciale en waterschapsverordeningen toegankelijk zijn via het DSO en alle gemeenten de aansluiting gerealiseerd hebben wordt de uitvoering wellicht zes maanden uitgesteld.

bron:

https://ibestuur.nl/nieuws/minister-sluit-uitstel-invoering-omgevingswet-niet-uit

Als integratiespecialist merken wij dat er veel organisaties al met het DSO aan de slag zijn, maar dat er nog veel onduidelijkheden zijn omdat voor lokale overheden veel verschillende variaties in het afhandelen van Omgevingswet-aanvragen bestaan.

Verkeerd geïnformeerd
Veel landelijke overheden worden door samenwerkende partijen verkeerd geïnformeerd, wat kan leiden tot hoge kosten en onnodige investeringen. Het is voor overheidsorganisaties echt mogelijk om aan te sluiten op het DSO met het huidig softwarelandschap. Zonder investering in de vergunningsapplicatie.

Met de bouw en de ondersteuning van het DSO is tot nu toe een bedrag van 63 miljoen euro gemoeid, dus dat de wet van kracht wordt is een feit. En dan kun je het als organisatie maar beter geregeld hebben. DSO Seminar
Op donderdag 27 februari organiseert Enable U in Utrecht het DSO INTEGRATIE SEMINAR. Hier bespreken we onder andere hoe u een leveranciersonafhankelijke, soepele transitie naar het DSO kan maken, zonder hiervoor investeringen te doen. We lichten diverse scenario’s toe waarmee u kunt aansluiten op DSO met uw huidige software landschap. Het Seminar is gericht op CIO’S, architecten en technisch en functioneel beheerders.

Bekijk de terugblikpagina.