Bericht

Omgevingswet; Gewoon blijven ademhalen

DSO - Digitaal Stelsel Omgevingswet

De onduidelijkheid was te verwachten; aan de ene kant een minister die vlak na zijn aantreden iedereen verzekerde dat dit nou echt de laatste ultieme deadline was en een “parlementair proces” dat weer roet in het eten gooit.

De nieuwe omgevingswet is complex, dat weten we inmiddels. Een bundeling van meer dan 26 wetten die er nu voor zorgen dat ruimtelijke ordening niet zo bijster efficiënt werkt moet er voor zorgen dat we straks sneller en efficiënter vergunningen kunnen verlenen. Vergunningen waar bouwend Nederland met smart op zit te wachten, of het nu particulieren, bedrijven of de overheid zelf is. Er zijn dus veel partijen bij betrokken die allemaal hun eigen agenda hebben.

Één ding staat vast, uitstel zal het tanende vertrouwen in de overheid nog verder ondermijnen. De eerste en tweede kamer hebben de wet goedgekeurd en misschien moeten we eens wat meer vertrouwen hebben in het oplossend vermogen van onze ambtenaren en de ICT bedrijven die zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet hebben om de nieuwe standaard te ondersteunen. Enable U heeft al lange tijd rekening gehouden met een overgangsperiode waar het oude- en nieuwe stelsel gewoon naast elkaar blijven draaien. Wacht daarom vooral niet te lang met het installeren en testen van de software die de nieuwe omgevingswet ondersteund en blijf vooral rustig ademhalen. Wij zijn er klaar voor.

Nieuwe uitstel omgevingswet?

Neem contact op met de digital integration people via onderstaand formulier, en wij zorgen dat u gewoon kunt blijven ademhalen.

  • DSO Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaar stellen (LVBB)
  • DSO Omgevingsloket (Verzoeken en Verzoeknotificaties)
  • DSO Stelselcatalogus
  • DSO Toepasbare regels (registreren en verifiëren)
Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.