Bericht

Mijn Omgeving integratie met BISON Blackboard/Facility desk

koppeling met bison

‘Mijn Omgeving’ koppelen met BISON/Blackboard/Facility desk voor
een integraal studentbeeld?

#geenprobleem #worryfree it met ons integratiePlatform as a Service.

Het doel van dit proces?
Bij inlog op de ‘mijn omgeving’ krijgt de student (maar dit kan ook voor de medewerker van de onderwijsinstelling zijn) een overzicht van alle aan deze voor de studie relevante informatie. Het doel hierbij is om de persoon (of docent) een integraal studentbeeld te geven, waarbij het Enable U integratie platform voorziet in het ophalen van de data bij de afzonderlijke applicaties en deze in het juiste formaat aanlevert. Omdat gegevens uit BISON een ander formaat hebben dan de Open Onderwijs API  verloopt dat als volgt:

Een persoon logt in op de ‘mijn omgeving’, het persoon-authenticatie verzoek verloopt via de API gateway en ESB en zo worden van de student bijvoorbeeld toetsresultaten of andere gegevens opgehaald bij BISON. Vanuit BISON worden deze gegevens vertaald naar de Open Onderwijs API Standaard en gaan vervolgens retour naar de ‘mijn omgeving’ van de student.

#integratiePlatform as a Service, #BISON #Mijn Omgeving

Benieuwd hoe Enable U integraties in het it-landschap van onderwijsinstellingen aanpakt?
Dit lichten wij toe in de e-Gids : Onderwijsinstelling, ontvlecht uw interne applicatielandschap.

Met een Integratieplatform wordt de uitwisseling van studentgegevens en resultaten -zowel in de basisarchitectuur als over organisatiegrenzen heen veilig, toekomstvast en beheerbaar.

En als het Integratieplatform as a Service wordt afgenomen? Dan is het technisch en functioneel beheer van alle integraties ook nog eens in professionele handen.

Download hier uw eGids.