Bericht

MI worden steeds aantrekkelijker, dit zijn de redenen

CaaSHeader

Veel gemeentelijke organisaties zullen zich gaan richten op het inkopen van functionaliteiten in plaats van techniek.  Samen met leveranciers van andere integratie middelen en technieken zitten deze organisaties al snel op zo’n 5-6 verschillende leveranciers/oplossingen, die gebruikt worden om niet alleen de eigen data en applicaties te ontsluiten, maar ook gegevens van partners. 


De ketens waar gemeenten de regisseur over zijn worden steeds complexer, en de taak van leveranciersmanagement binnen de gemeente neemt hiermee ook toe. Het helpt dan enorm als leveranciers veel meer gestandaardiseerd gaan werken.

Want al die integraties en API’s vormen echt een probleem als deze opgeslagen worden in de producten van die leveranciers. Integraties in 6 verschillende producten opslaan en beheren is niet alleen onhandig, het is op de lange duur buitengewoon verwarrend voor iedereen die applicaties bouwt op basis van al deze integraties.

Net als met Cloud applicaties al gebeurt, kan de verantwoordelijkheid voor uw integraties simpelweg bij één partij worden neergelegd. Alle API’s of welke andere vorm van integratie dan ook, wordt dan als functionaliteit, ofwel als Managed Integrations afgenomen.

De meest voor de hand liggende redenen waarom Managed Integrations steeds aantrekkelijker worden?

Time to Value
Managed Integrations bieden een zeer korte time-to-value. Eenvoudig snelle verbindingen, op basis van herbruikbare assets, templates en integraties.

Risk Mitigation:
Managed Integrations bieden vooraf geconfigureerde verbindingen die het risico op fouten tijdens de configuratie van de verbindingen verminderen. Daarnaast biedt Managed Integrations een hoge mate van bescherming voor de geconfigureerde integraties en verbindingen.

Security: 
Managed Integrations garandeert veilige end-to-end verbindingen dankzij de Enable U Cloud-connector, een API Gateway die zorgt voor de beveiliging van de gegevens die door het Managed Integrations platform bij elkaar gebracht worden.

Ondersteuning voor Low-No Code Integration Development: 
Naast ondersteuning van no-/low-code ontwikkel oplossingen, zijn met Managed Integrations alle integraties out-sourced / out-tasked. Er zijn intern geen ontwikkelaars nodig om integraties tussen toepassingen te bouwen waarmee citizen developers snel nieuwe applicaties kunnen bouwen.

Gebruiksgemak: 
Met Managed Integrations wordt gebruik gemaakt van vooraf gebouwde connectoren en integraties. Dit verkort drastisch de tijd die nodig is om volledig functionele integraties te leveren.  Zo werkt u langzaam toe naar een Composable Enterprise van digitale bouwstenen.

Vaste kosten en gegarandeerde service: 
U weet precies wat u betaalt. Geen verrassingen en de zekerheid dat u te allen tijde de diensten kunt bieden die u met uw gebruikers heeft afgesproken.

Bent u ook overtuigd en wilt u meer informatie over Managed Integrations?
U kunt hier de factsheet downloaden.