Bericht

Layer7 Partner Training Broadcom

Kevin en Sinan in Vancouver Layer 7 Training Broadcom

Enablers Kevin Rijs en Sinan Baran doen verslag.

Eind februari vond de Layer 7 partner training van technologie leider Broadcom plaats in Vancouver, Canada. Als Tier-1 partner van Broadcom waren Enablers Kevin Rijs en Sinan Baran aanwezig om deel te nemen aan de diverse workshops en trainingen. Het doel van de training was om bekend te worden met de nieuwste tools en technieken binnen de Layer7 API Management-productsuite. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, van hands on portal migratie, Container Gateway best practices tot de release presentatie van de nieuwste API Gateway 10.

Kevin: Na een flinke reis kwamen we ’s ochtends aan op de Broadcom facility in Vancouver. Bij binnenkomst werden we direct voorgesteld aan de trainers en de overige 25 partners die vanuit heel Europa waren afgereisd. Als enige partner vanuit Nederland waren we blij verrast te merken dat iedereen van Broadcom wist wie we waren en dat de naam Enable U bij velen een lach op het gezicht bracht.

In het volle programma werd op de eerste dag vooral veel aandacht geschonken aan de ontwikkelingen en verbeterpunten van de API Developer Portal. Middels een Deep Dive en hands-on API Developer Portal 4.5 migratie maakten we kennis met de nieuwe functionaliteiten zoals een zelf in te stellen UI, API tagging, analytics en verbeterde toegangsregels. De API Developer Portal 4.5 zal begin april 2020 worden uitgerold.

Sinan: Wat opviel in deze sessies was de tijd en aandacht die werd gegeven aan feedback van partners op de API Developer Portal en de input die zorgvuldig werd verzameld. Het was te merken dat men de mening van de eindgebruikers hoog heeft zitten. Dit moet zich dan ook gaan vertalen in concrete verbeterpunten.

Die ambitie vertaalt zich bij Broadcom ook in het aanscherpen van de trainingen die ze via de website aanbieden. Ze zijn bezig met een relaunch van de ‘API Academy’ en het verbeteren van het ‘Certification Program’. Dit natuurlijk ook in het licht van de score die ze behaalden in het Magic Quadrant van Gartner 2019. Dit kan, -en moet beter, dat bewustzijn is er. Al heeft Broadcom nog wel in datzelfde jaar de Kuppinger Cole Analysis en verschillende API awards gewonnen.

Nieuwe versie API Gateway
Op de tweede dag werd de belangrijke versie-upgrade van de API Gateway 10 behandeld. Deze nieuwe versie komt in april 2020 beschikbaar. Wat betekent dit voor de gebruikers? Simpel gezegd wordt het aangeraden om zo snel over te stappen naar versie 10. Nieuwe ondersteunde standaarden zijn onder andere:
• HTTP2/2 Support
• OpenAPI 3.0
• Kafka
• MQ9 Support
• Oracle 19c Support
• Luna 7 Support
• Logging Enhancements

Versies 9.0 t/m 9.3 zijn per januari 2021 end of service, dus deze gateways kunnen het best direct ge-upgrade worden naar versie 10.
Voor gebruikers die graag zelf aan de knoppen zitten is het mogelijk om het upgrade proces te automatiseren met verschillende tools. Een van de tools die deze upgrade en het configuratieproces kan automatiseren, Ansible, werd door Broadcom uitgelicht. Uiteraard kunnen de integratieexperts bij Enable U dit proces ook voor u doorlopen.

Kevin en Sinan: Wij kijken terug op een leerzame en interessante bijeenkomst waarbij input erg werd gewaardeerd. Dit vertaalt zich in de ambitieuze Roadmap en releases met veel verbeterpunten om de huidige producten nog efficiënter en concurrerender maken. Zodra de API Developer Portal 4.5 en Gateway 10 update worden gereleased zullen we deze uitgebreid testen en inhoudelijk reviewen.