Bericht

Integration heroes

Integration hero John

Ons bedrijf bestaat uit individuele helden.

Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie Integration heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Enabler John Dekker legt verbindingen en creëert integraties vanaf de kleinste én grootste plaatsen. Momenteel woont en werkt hij in Shinjuku, Tokyo, Japan. Shinjuku is één van de 23 wijken van Tokyo en bevind zich ten westen van het centrum.

Het is een bruisende wijk met toeristische highlights en prachtige parken. Het treinstation Shinjuku vormt een van de belangrijkste verbindingen in Tokio, waar iedere werkdag meer dan 3,60 miljoen mensen in -en uitstappen.

John, wat brengt jou precies in Japan?
” Al sinds ik jong was ben ik geïnteresseerd in andere culturen en bijzondere verhalen. Ik studeerde geschiedenis in Leiden, met als specialisatie Azië. Vanwege mijn analytische inslag ben ik na mijn studie via een allround Java traineeship bij een opleider uiteindelijk bij Enable aan de slag gegaan als integratieconsultant.

Een mooie start van mijn loopbaan bij een fijn bedrijf, maar toch begon het te kriebelen. Ik besloot om naast mijn werkzaamheden bij Enable U Chinees, Koreaans en Japans te gaan leren vanuit een taalschool in Shinjuki. Als mijn Japans op N2 (het één na hoogste taalniveau) is kan ik beginnen met studeren op de universiteit en mijn PHD halen.”

John koos er dus voor om weer in de schoolbanken te duiken. Hoe combineert hij zijn baan bij Enable U met zijn studieactiviteiten en zijn sociale leven?
“Het is 8 uur later in Tokyo dus dat komt perfect uit. Als klanten beginnen aan hun werkdag ben ik net klaar met mijn studieactiviteiten en begin ik met mijn werk voor Enable U. In principe werk ik part-time (20 uur per week) dus er blijft naast mijn studie en werk genoeg tijd over voor sociale interactie met collega’s van Enable U, en met mijn medestudenten hier in Tokyo.

Welke werkzaamheden voer je nu uit? Wat vind je zelf het leukste om te doen?
“Logisch puzzelen doe ik graag. Met de techniek van Boomi is het makkelijk, leuk en snel om een werkende integratie op te leveren. Het liefst doe ik dit de hele dag, maar natuurlijk is documentatie opleveren en de juiste gegevens opvragen bij de klant ook belangrijk. Voor CACI heb ik veel integraties opgeleverd en nu ben ik vooral werkzaam voor EDSN. In de toekomst ontwikkel ik me graag nog meer richting de techniek van Boomi en Layer7.

Je hebt vanuit verschillende scenario’s bij ons gewerkt; pre-COVID-19 op kantoor, tijdens COVID-19 thuis, en nu in het staartje van de pandemie aan de andere kant van de wereld: in Japan. Hoe heb jij dit ervaren?
“Elke situatie heeft wel wat te bieden. Toen ik net bij Enable U was begonnen zat ik vaak op locatie bij klanten door het hele land. Iedereen wist dat ik het geen enkel probleem vond om ver te moeten reizen, met de trein kom je per slot van rekening overal en het gaf mij een kans om zowel meer van het land te zien, als het vak te leren bij verschillende klanten.

Ook op kantoor met collega’s was het altijd gezellig en leerzaam. Wat dat betreft mis ik dat contact nu wel. Gelukkig zijn we allemaal goed bereikbaar op onder andere Slack voor vragen en ik heb in Tokyo enkele medestudenten leren kennen waarmee ik soms ga studeren of lunchen.

Tokyo is wat betreft Corona maatregelen strikt maar ook heel duidelijk. Alle faciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, maar zou er iets veranderen dan volgen Japanners dat ook direct op. Er is een Japans spreekwoord wat goed kenmerkt hoe de Japanners omgaan met verandering of vervelende levensomstandigheden: Shoganai (しょうがない)  wat zoveel betekent als: It can’t be helped.. Je verbijt je en je gaat door. Geen verwondering, verbazing of verontwaardiging. Gewoon accepteren en doorgaan.

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.