Bericht

Integration Hero: Yegor

Integration Hero 2024 Yegor

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie Integration Heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Yegor werkt als Java Developer in het Enable U OpenTunnel team.

Dus, Yegor, wat doe je eigenlijk zoal?

De meeste van mijn taken hebben voornamelijk te maken met de ontwikkeling van de Managed Integration Templates (functionaliteit die werd geïntroduceerd in de OpenTunnel 4.0.0).  We houden binnen het team veel gesprekken over de toekomst van onze MI-sjablonen, en voeren verbeteringen door in de sjablonenfunctionaliteit, waardoor onze collega’s (consultants) weer efficienter met deze sjablonen kunnen werken.  Uiteraard schrijven we de code van die verbeteringen en het oplossen van bugs. Dat alles maakt deel uit van mijn dagelijkse werkroutine.

Wanneer ben je bij Enable U komen werken?

Ik ben ongeveer twee jaar geleden bij Enable U  gekomen als Java Developer. Deze rol is eigenlijk mijn eerste ervaring op dit gebied en ik ben heel blij met deze kans.

Wat deed je voordat je bij ons kwam werken?

Ik ben vanuit ambitie begonnen met een journalistieke carrière, maar moest al snel mijn beroep veranderen in iets gezonders en winstgevenders. Dus in de tien jaar die daarop volgden breidde ik mijn vaardigheden uit als specialist in pre-printing (inclusief grafisch ontwerp), drukwerk en verschillende post-printing processen.

Daarna besloot ik de volgende stap te zetten en stapte ik over naar het beroep waar ik van kinds af aan al van droomde; Ik werd programmeur.

Welk deel van je huidige functie vind je het leukst?

Mijn favoriete onderdeel van het werk is wanneer gesprekken en onderzoek uitmonden in consensus, waardoor de ontwikkelingsfase wordt gestart. Waarschijnlijk ziet het er voor mensen buiten het proces niet uit als iets waardevols, maar mij geeft het hetzelfde gevoel als tijdreizen zou doen!

Wat doe je om je kennis up-to-date te houden?

Als technisch specialist hoef ik niet veel te doen om up-to-date te zijn: gewoon doorgaan met het lezen van documentatie en boeken, over ontwikkeling zoals ze zijn, en het nieuws volgen over moderne frameworks en technologieën. En natuurlijk kan ik altijd advies vragen aan mijn collega’s. In dit opzicht is de hulp van mijn collega’s van onschatbare waarde. Menselijk contact is écht belangrijk, ook bij techniek.

Hoe zou je Enable U als bedrijf omschrijven?

Enable U lijkt op een jongvolwassene, die aan de vooravond staat van een nieuwe fase. Klaar om -met alle vergaarde attributen, uit te blinken. Of het nu in Europa, het noordelijk halfrond of mogelijk op wereldschaal is.

Werk is belangrijk, maar wat doe je in je vrije tijd?

Hmm, in mijn vrije tijd lees ik boeken (sci-fi), en kijk ik series (ook sci-fi, en Japanse animatie). En ik ben gek op goede gerechten – dus ik breng veel tijd door in de keuken om te koken.

Je bent onlangs verhuisd naar een compleet nieuwe omgeving, dit moet een enorme impact hebben gehad op je persoonlijke leven. Hoe heb je dat gedaan en hoe gaat het nu met je?

Verhuizingen hebben een enorme impact op het dagelijks leven. En dan gaat het er niet om wat je in de supermarkt moet kopen voor het avondeten (Belarus en Litouwen verschillen in dat opzicht niet veel), maar vooral het verlies van je sociale netwerk. Maar, gelukkig ben ik hierin niet alleen;  dit is het probleem van elke collega die van Belarus naar Vilnius is verhuisd. Iedereen mist z’n vrienden. Ik kan ze niet uitnodigen voor het avondeten, of om bordspellen te spelen. We kunnen geen korte wandelingen maken. De afstand tot sommige vrienden meet nu niet alleen kilometers, maar inmiddels ook jaren.

Ik heb echter een psyche die sterk genoeg is om dit alles te overwinnen. Bovendien steunen we elkaar hier in het kantoor in Vilnius. Want alleen als team zullen we het vermogen hebben om elk probleem te overwinnen en elke moeilijkheid op te lossen die we kunnen tegenkomen.

Zou je nog iets tegen je Enable U collega’s willen zeggen?

‘Connecting people – integrate the future!’ Ik geloof dat mensen het sleutelelement vormen van elk succes. Mensen, de som van hun vaardigheden, de combinatie van hun ambities, de samenvoeging van hun ideeën en het samensmelten van hun dromen draagt bij aan het bouwen aan een betere toekomst voor iedereen. Binnen de reikwijdte van het bedrijfsleven, maar ook in de hele samenleving. De relaties tussen mensen zijn dus essentieel voor jou, voor je team, je klanten… Je kunt deze propositie zo ver doortrekken als je wilt!