Bericht

Integration Hero Vivian Tang

vivian tang Enable U

Ons bedrijf bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie Integration heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Vivian Tang is energiek, behulpzaam en een echt gezelligheidsdier. Het typerende label ‘IT-nerd’ vind ze op haarzelf niet van toepassing. Toch heeft ze een berg kennis waar je ‘U’ tegen zegt en is ze thuis in bijna elke technologie binnen ons productportfolio. Vele klanten en collega’s doen inmiddels een beroep op Vivian.

Vivian, wat is jouw achtergrond en hoe ben je begonnen in de IT?  

“Mijn vooropleiding is communicatiemanagement. Hierna heb ik gewerkt als belastingconsulent en op de financiële afdeling van een groot bedrijf. IT leek me altijd wel leuk maar het stond ook best ver van me af. Naast een verdwaald vak informatiemanagement op school had ik er geen ervaring mee. Online kwam ik een traineeship tegen en ik besloot – redelijk impulsief-  om me in te schrijven. Het bleek me goed af te gaan en ik kon al snel beginnen als junior Integratie Consultant bij Enable U.

Bij Enable U heb ik een inwerktraject doorlopen en kennis gemaakt met verschillende oplossingen en technologieën. Toen ik de keuze kreeg om verder te leren als support medewerker of om ingezet te worden als consultant wist ik dat de diversiteit van problemen oplossen, in combinatie met werken in een vast team van collega’s het beste bij mij zou passen. Tot op heden heb ik geen spijt van mijn rol als support medewerker, en we zijn nu bijna twee en een half jaar verder!”

En wat zijn jouw werkzaamheden nu?

“Mijn functie en het team waar ik in werk zijn beide inmiddels veranderd. Eerst was ik Support Engineer in het Managed Services team, nu ben ik Agile Ops Engineer en val ik onder Solutions Development. In de rol van Support Engineer had ik veel contact met klanten. Je leert mensen best goed kennen omdat je vaste contactpersonen hebt. Daarnaast had ik altijd veel contact met mijn collega’s om tickets op te lossen en samen na te denken over lange termijn oplossingen.

Met het huidige team zijn we gezellig één dag per week samen op kantoor. Ik zorg er dan wél ook voor dat ik naast een collega zit waar ik nog veel van kan leren.

Ik ben nog steeds een groot gedeelte van mijn dag bezig met tickets en klantcontact. Dit vind ik leuk en het past goed bij me. Beheerwerkzaamheden, zoals het uitvoeren van updates op omgevingen, doe ik ook nog steeds, al ga ik ook steeds meer tijd vrijmaken voor Solutions Development en de bijbehorende trainingen en certificeringen. Op deze manier kan ik mezelf goed ontwikkelen en blijven groeien.”

Noem eens een voorbeeld van een concreet project waar je nu aan werkt?

“We werken nu aan een proces voor intern releasemanagement. Dus hoe gaan we er mee om als er een nieuwe versie van een product wordt gereleased? Wie moet hiervan op de hoogte zijn, waar wordt alles gedocumenteerd en wat is de vaste procedure in de communicatie naar klanten? Dit soort processen vind ik interessant om in te duiken omdat ze in meerdere onderdelen van de organisatie zitten.

Enabler Vivian Tang met collega’s in Amsterdam

Waarom ben jij goed bent in wat je doet? Waar blijkt dit uit?

“Ik heb geen ‘typisch’ BETA brein, niet al mijn gedachten zijn in nulletjes en eentjes 😉 en ik heb daarom ook lang gedacht dat ik geen IT functie zou kunnen bekleden. Maar IT gaat over veel meer dan over coderen of complexe problemen ‘from scratch’ oplossen zonder referentiekader. Zoeken naar de oplossing van een probleem kan ik goed omdat ik nieuwsgierig ben en goed luister naar mijn gesprekspersoon. Dat is de basis voor elke goede IT-er. Veel vrouwen bezitten deze eigenschappen en ik durf daarom ook te stellen dat vrouwen wél technisch zijn en dat het aandeel vrouwen in de IT omhoog moet.”

Wat wil je nog leren?

“Via Enable U kan ik meerdere cursussen doen en certificeringen halen. Samen met mijn Teamlead ben ik aan het kijken naar de meest relevante. Ik ben nu bezig met een ITIL (Information Technology Infrastructure Library) certificering. Ook voor onze ISO certificering is dit van belang. Daarna ga ik beginnen aan een cursus Linux beheer zodat ik nog breder inzetbaar ben. Bij Enable U heb ik de ruimte om me te ontplooien en om verder te groeien in de richting die ik wil. Bovendien heb ik de allerleukste collega’s! Ik kijk er naar uit om te zien wat de toekomst me hier brengt.”