Bericht

Integration Hero: Thomas

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie Integration Heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Thomas is als consultant en Technical Expert Boomi inhoudelijk zeer betrokken bij projecten van onderwijsinstellingen en grote gemeenten.

Hoi Thomas, wat zijn jouw werkzaamheden zoal?

“Mijn werkzaamheden als consultant bestaan vooral uit het begeleiden van onze klanten naar een zo goed mogelijk passende integratie oplossing. Als Technical Expert ben ik vooral voor collega’s het aanspreekpunt bij vragen over Boomi.

Ik werk nu ruim 4 jaar bij Enable U en ben via een traineeship in dienst gekomen. Mijn vooropleiding is Geologie: een beta studie met aspecten uit de natuurkunde, scheikunde en wiskunde. De overstap naar IT was dus niet heel vergezocht; veel van mijn medestudenten zijn inmiddels werkzaam in de IT”.

Waarom werk je bij een integratiespecialist?

“Er zijn talloze mogelijkheden binnen dit vakgebied. Het draait allemaal om het werken met verschillende technieken en processen zodat je achter de schermen alles voor de klant kan oplossen. Vooral in het onderwijs is het interessant en gevarieerd omdat je hier veel maatwerk processen tegenkomt, maar ook bij grote gemeentes voel ik me thuis. Het liefst werk ik aan complexe architecturen met meerdere applicaties. Hier kan ik echt mijn ei in kwijt en maakt mijn werk leuk en uitdagend”.

Wat heb jij nodig om je werk goed uit te kunnen voeren?

“Ik vind het belangrijk dat er duidelijkheid is over het project en dat aan alle randvoorwaarden om goed samen te kunnen werken is voldaan; als het een rommeltje is kunnen we nog niet van start. Complexiteit betekend niet dat het omslachtig moet zijn”.

Met welke technieken werk je?

“Mijn expertise ligt bij Boomi en Layer7.”

Hoe ben jij gegroeid binnen je huidige rol?

“Het duurt wel even voordat je als integratieconsultant volledig op stoom bent. Maar ik kan zeker zeggen dat ik in de afgelopen jaren gegroeid ben. Ik pak nu complexere projecten op en ben gegroeid naar Technical expert van Boomi. Dit houdt in dat ik vragen oppak van consultants en sales. Om de week organiseer ik een meeting met het Boomi-team om onze best practices met elkaar te delen en te laten zien wat je gebouwd hebt. Daarnaast behandel ik alle binnenkomende vragen en tickets van een aantal van onze klanten en verdeel ik de overige taken en tickets binnen ons Customer team“.

Hoe omschrijf jij Enable U en je collega’s?

“Leuke mensen! Heel bereidwillig in het vertrekken van informatie en het bieden van hulp. We zijn een informeel en sociaal team”.  

Wat doe je ter ontspanning na een werkdag?

“Ik houd van lezen en wandelen in de bergen (hiken). Ik ben net terug van Tenerife en vorig jaar heb ik op Australië gehiked.”

Wat zijn je toekomstdromen?

“Binnen Enable U zie ik mezelf ontwikkelen naar de kant van Integratie Architectuur. Ook zie ik ons graag meer klanten krijgen binnen de onderwijsmarkt. Hier hebben we veel te bieden en onze dienstverlening sluit perfect aan bij de uitdagingen waar veel onderwijsinstellingen mee worstelen”.