Bericht

Integration Hero Martijn Jansen

Martijn Jansen Enable U

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie integration heroes is bedoeld om die individuen te eren.

We hebben vandaag een gesprek met Martijn Jansen, een jonge consultant met een grote liefde voor de ‘technische kant’ van het integratie vak. Martijn houdt er van om uitdagende puzzels op te lossen en doet dit het liefst in teamverband zodat er snel tot een oplossing wordt gekomen.

Martijn, hoe ben jij met Enable U in contact gekomen en waarom besloot je bij ons te willen werken?

“In juli 2020 ben ik via een detacheerder begonnen bij Enable U nadat ik een Java traineeship had gevolgd. Het was een gekke tijd om aan een nieuwe baan te beginnen maar bij Enable U voelde ik me meteen op mijn plek, ook al werkte ik dan uitsluitend vanuit huis. We begonnen met een klein clubje en kregen verschillende introductie-sessies van de techniek van o.a. Boomi en de Layer7 Gateway. Al snel wist ik dat ik verder wilde met Layer7 Gateway omdat deze technologie mij aansprak en uitdaging bood.”

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb een studie Technische bedrijfskunde gevold aan de TU in Eindhoven. Enable U is mijn eerste werkgever. Tijdens mijn studie leerde ik vooral over statistiek en logistiek, gemengd met vakken die meer zijn toegespitst op bedrijfskunde zoals psychologie en organisatiekunde. De programmeervakken waren beperkt en meer gericht op het maken van automatische berekeningen dan echt programmeren. Ik wilde me hier na mijn studie graag meer in verdiepen omdat ik merkte dat het me lag, en ik van nature graag vraagstukken oplos door vanuit verschillende kanten naar een probleem te kijken en informatie te verzamelen.”

Inmiddels ben je dus alweer bijna twee jaar werkzaam bij Enable U. Wat doe je zoal op een dag?

“Momenteel werk ik voor twee grote klanten; een binnen de overheid, en een netbeheerder. Hier ben ik vooral inhoudelijk bezig met het onderhouden, beheren en updaten van de Layer7 API Gateway en de Developer portal. We hebben een wekelijkse meeting waarin we issues en wensen van de klant bespreken en de prioriteit bepalen. Daarnaast moet er natuurlijk ook altijd ruimte zijn voor kleine aanpassingen tussendoor. Binnenkort begint een nieuw project bij een grote gemeente en zal ik ook hier gaan meedraaien binnen het projectteam. Ik vind dat mijn dagen er afwisselend uitzien en heb daarnaast ook nog tijd om mezelf te ontwikkelen binnen de Layer7 techniek. Vooral de Developer portal is erg uitgebreid en hier krijg ik steeds meer kennis van, wat ik vervolgens in de praktijk kan brengen bij de klant.”

Martijn Jansen
Layer7 Developer Portal

Waarom werk jij graag als integratiespecialist? Wat vind jij uitdagend in je functie als consultant?

We hebben veel verschillende klanten, maar de uitdagingen waar zij mee kampen hebben vaak veel overeenkomsten. Iedereen is op zoek naar een veilige manier om data te integreren en systemen te monitoren en te beveiligen. Ik denk hier graag in mee en vind het fijn om direct met een klant te schakelen om een gezamenlijke aanpak te bedenken. Samen kom je veel verder dan alleen. Ook kan ik altijd een collega benaderen; iedereen binnen Enable U is bereid elkaar te helpen en de (digitale) deuren staan altijd open.”

Kun je een voorbeeld noemen van een oplossing waar je aan hebt bijgedragen?

“Bij een klant met de e-Herkenning module was men overgestapt op een andere manier van load-balancing waardoor er server issues optraden en er tijdens de gebruikerssessie opnieuw moest worden ingelogd. Voor een klant zou dit natuurlijk vervelend zijn geweest, gelukkig bevond dit issue zich niet in de live omgeving dus konden we het probleem lokaliseren en via de API Gateway een oplossing bieden. Voordat je op dit punt bent aangekomen moet je veel testen en analyseren, daarna ga je een oplossing bedenken, vervolgens weer testen en uiteindelijk deployen. Pas als alles nogmaals is getest zet je de oplossing live en ben je er zeker van dat je geen problemen meer tegenkomt.

Dit soort uitdagingen vind ik heel leuk om te tackelen. Richting de toekomst wil ik ook graag kennis maken met andere aspecten van het integratievak zoals de architectuur, strategie of projectmanagement. Maar voorlopig heb ik voldoende uitdaging in mijn werk en ben ik me volop aan het ontwikkelen.”

Zoek jij nou ook een interessante baan bij het leukste IT bedrijf van Nederland? Check dan vooral onze vacaturepagina:

Join the Enablers!
Join the Enablers!