Bericht

Integration Hero: Marcel den Hartog

Marcel den Hartog Enable U

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie integration heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Deze maand spreken we met Marcel, onze trend & development expert, onderdeel van het marketing team. Marcel weet met zijn gulle lach zelfs in moeilijke situaties om een ontspannen sfeer te creëren. Mocht dit niet werken bezit hij ook over een geheim wapen; een goedgevulde keuken en grote interesse voor (zo gezond mogelijk) snoepen, waardoor hij de heerlijkste baksels tevoorschijn kan toveren.

Marcel, je hebt aardig wat ervaring in je werkende leven opgedaan. Kun je (in highlights) aangeven wat je zoal hebt gedaan?

Ja, zeker. Laten we zeggen dat ik altijd al interesse heb gehad voor techniek en programmeren, alleen had dit ‘in mijn tijd’ nog niet de vorm die het vandaag de dag heeft. Zo hield ik bij een vliegtuigmaatschappij heel minutieus bij welke onderdelen er wanneer vervangen werden bij een toestel. Na een bepaalt aantal vlieguren moest dit namelijk vervangen worden. Stel je voor dat je een nulletje of eentje verkeerd zet, dat kan desastreuze gevolge hebben! Gelukkig (en logisch) zijn veel van dit soort werkzaamheden geautomatiseerd. Na eerst een aantal jaren bij verschillende bedrijven te hebben gewerkt schoof ik steeds meer richting techniek en kwam ik uiteindelijk terecht bij CA Technologies (voormalig Broadcom inc.); een groot Amerikaans bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden. Hier heb ik uiteindelijk 33 jaar gewerkt en met veel passie en inzet gewerkt. Natuurlijk is dit een mooi verhaal maar het eindigt nog veel beter; sinds ruim 2.5 jaar werk ik nu bij Enable U, dé intergratiespecialist van Nederland (lachend).

 

Heb je ook spijt van bepaalde functies? Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

Nee, absoluut niet. Ik ben waar ik ben door de dingen die ik heb gedaan en ik ben heel erg blij met de positie waar ik nu in zit en de plek waar ik ben. Als ik het anders kon doen had ik het niet anders gedaan.

Wel kijk ik nu terug op de balans werk/privé en denk ik dat ik dat anders had kunnen doen. Ik werk graag hard en zet me heel erg in voor mijn bedrijf maar daardoor kun je andere dingen niet altijd even goed doen. Als ik thuis was dan was ik er ook 100% voor mijn gezin, maar ik was er dus niet altijd. Mijn ambitie was toentertijd heel groot, tegenwoordig kan ik beter relativeren.

Ook hierbij heb ik ervaren dat ambitie en drive je ver kan brengen. Zo ben ik opgenomen in het vaste sprekersteam van onze CEO (van CA) omdat ik bereid was om last-minute in te vallen en te presenteren voor een zaal van 300 man. Hierdoor heb ik veel gereisd en veel van de wereld kunnen zien.

links: Marcel zijn laatste baksel, een (redelijk) gezonde worteltaart. rechts: Unated states Patent voor location based security software.

Hoe wist jij waar je passie lag? Denk je dat dit tegenwoordig moeilijker is?

Door gewoon te doen merk je vanzelf wel waar je interesses liggen en waar je goed in bent. Op die manier ben ik altijd overal ingerold.  Soms heb ik me er ook doorheen gebluft; ook dat moet denk ik kunnen. Tegenwoordig is dit misschien wel moeilijker doordat je digitale footprint onweerlegbaar is en je makkelijker te tracken bent door werkgevers, collega’s etc.

Marcel, wat vind je van de integratie branche?

IT zonder doel vind ik nutteloos. Natuurlijk zijn er robuuste en gedegen IT oplossingen maar ook genoeg gefragmenteerde niche oplossingen die eigenlijk maar een klein deel van een probleem oplossen. Ongeacht de grootte van een oplossing, wij maken dit bruikbaar door het te integreren en zodanig waarde toe te voegen.

Mijn liefde voor Enable U is als een persoonlijke klik; je weet niet precies waarom het zo goed voelt maar alle componenten zijn er en je voelt dat het goed zit. Bij ons werken mensen met passie en kennis. We bevinden ons in het oog van de storm; alles draait uiteindelijk om IT integratie en dat gaat het de komende jaren nog veel meer doen, let op mijn woorden!

Als je moet kiezen: een nieuw recept ontdekken of een integratieprobleem oplossen?

Mijn beide broers zijn professioneel kok en patissier dus koken heeft altijd en zal altijd een grote rol in mijn leven spelen. Maar het is een hobby en niet meer dan dat. Ik zou veel liever een integratieprobleem oplossen en dit kunnen delen met mijn collega’s. Mijn werk is mijn leven 😉

Hoe doe jij je kennis op? Heb je ook nog ontwikkelpunten voor jezelf?

Schrijven doe ik heel graag. Lezen ook. Hierdoor verkrijg je andere inzichten en kun je als het ware afstand nemen van situaties waar je dagelijks in zit. Ook krijg ik door te lezen veel mee van wat er in de branche speelt en ben ik een gesprekspartners op meerdere niveaus van de organsiatie of van branchepartners. Ik lees ook graag over programmeertalen, nieuwe technologieën en smart home mogelijkheden. Om zelf te ontwikkelen wil ik vaker aan collega’s vragen of ze mij feedback willen geven. Bijvoorbeeld op mijn presentatie skills of op mijn teksten.

Waar ben je het meest trots op wat je ooit voor elkaar hebt gekregen in je werk?

Ik ben heel erg trots op dit beeldje. (zie foto) Het staat voor een software patent op mijn naam, uitgegeven in Amerika in 2014. Ik had als idee om location based beveiliging toe te passen op documenten en dit is door mijn toenmalige werkgever uitgewerkt, aangevraagd en gepatenteerd. Het was heel bijzonder en leerzaam om dit hele traject te doorlopen en ik voel me nu een echte uitvinder. De software wordt nog steeds gebruikt en ik krijg daar dan ook melding van. Een hele leuke herinnering.