Bericht

Integration Hero: Leonid Kosmylev

Leonid Enable U

Enable U bestaat uit individuele helden. Sommigen werken met klanten, anderen sturen facturen. Sommigen zijn ons eerste contact wanneer we gebeld worden en anderen werken op de achtergrond om systemen draaiende te houden of nieuwe connecties te leggen.

Maar de Enable U machine werkt vooral zo efficiënt vanwege onze vele integratiehelden. Deze serie integration heroes is bedoeld om die individuen te eren.

Leonid, je bent ontwikkelaar. Waarom werk je bij een integratiespecialist en niet bij een van de 1000 andere werkgevers die jou graag willen hebben?

“Wat me erg bevalt is de afwisseling in het werk. Als ontwikkelaar van OpenTunnel (onze ESB oplossing voor de Nederlandse Overheid) hebben we te maken met verschillende standaarden en koppelingen naar diverse applicaties. Hier moeten we altijd op in kunnen spelen en op voorbereid zijn. Vroeger lag de nadruk op het koppelen met applicatieleveranciers, nu ben ik vooral bezig met de doorontwikkeling van het platform op gebied van snelheid en veiligheid.”

Je neemt zelf het woord ‘vroeger’ in de mond. Hoe lang werk je al bij Enable U?

“Ik ben ruim 10 jaar geleden begonnen bij JNet en werk sinds de overname van JNet in 2021 bij Enable U.  Alweer 30 jaar geleden heb ik mijn technische opleiding in Minsk afgerond en hierna ben ik terecht gekomen bij verschillende Software bedrijven. Via een van deze opdrachtgevers kwam ik in contact met Karl de Boer (oprichter JNet) en zo is het balletje gaan rollen.”

De OpenTunnel oplossing is constant in ontwikkeling. Op welke manier komen jullie aan de input om deze ontwikkelingen te bepalen?

“We hebben verschillende kanalen die bijdragen aan het to-do lijstje. Ten eerste voorzien onze klanten ons regelmatig van feedback over het platform en geven ze wensen voor nieuwe functionaliteiten aan ons door. Daarnaast moeten we altijd up to date zijn met het ondersteunen van standaarden of wet -en regelgeving. Ook passen we regelmatig best practices toe van andere technieken.

We verzamelen deze input en werken met zo’n 6 á 7 mensen aan de ontwikkelingen. Ons team werkt in tweewekelijkse sprints en we verdelen kleine projecten in dedicated teams. Op deze manier zijn we minimale tijd kwijt aan vergaderingen en overleg en kunnen we zo efficiënt mogelijk werken. “

Welke unieke eigenschappen bezit jij om dit werk te kunnen doen?

“Je moet zeker oog voor detail hebben en zelfstandig kunnen werken. Integratie is per definitie het oplossen van een probleem (twee systemen die niet met elkaar kunnen ‘praten’) dus je moet dit leuk vinden en soms ook doorzetten als je het eigenlijk wilt opgeven; er is altijd een oplossing! Ook is het belangrijk dat je goed kunt luisteren om de vraag van de klant, of de opdracht, helder te krijgen. Je moet kritisch durven kijken naar de aanvraag en alle beschikbare informatie boven tafel krijgen.

Momenteel werk ik aan verschillende features van het OpenTunnel platform en ik pak gerelateerde klanttickets op. Vaak schakel ik dan direct met de klant, of met de technische ondersteuning van de klant, en gaan we op zoek naar een mogelijke oplossing.

Het is belangrijk dat je kunt afschakelen van je werk, want er is altijd wel iets te doen! Zelf wandel ik als ontspanning elke dag een uur in de buitenlucht. Dit is voor mij belangrijk om te doen naast zoveel schermtijd.”

Wat gaat de toekomst jou brengen, Leonid?

“Ik ga me nog verdiepen in de andere technieken waarmee we binnen Enable U werken zoals Adeptia en Boomi. Wellicht kan ik leren van deze platformen en de kennis toepassen op OpenTunnel. Verder zijn we als organisatie aan het groeien en blijven er genoeg uitdagingen voor mij dus ik hoef me zeker niet te vervelen! “