Bericht

Het belang van een ICC

Het belang van een ICC

Een Integratie Competence Center (ICC), ook wel aangeduid als een Integratie Center
of excellence, zorgt voor een methodische aanpak van  de afzonderlijke functionele gebieden, om zowel data-integratie als systeem-integratie of enterprise application integratie  te stroomlijnen in de publieke sector en bij middelgrote en grote organisaties.

Integratie is onze core business en we zien dat steeds meer organisaties de waarde van een solide integratiestrategie steeds beter ingezien. Een goede integratievoorziening verbetert immers processen, vereenvoudigt IT beheer en maakt daarmee een organisatie klaar voor de toekomst.

Het opzetten van een Integratie Competence Center is van groot belang omdat kennis, standaarden, kwaliteit en ervaringen op die manier geborgd worden binnen uw organisatie. Hierdoor zal het ICC de realisatie van uw integratiedoelstellingen versnellen en de IT organisatie wendbaarder maken.

Enable U heeft al vele organisaties geholpen met het opzetten van een kennisteam tijdens de implementatietrajecten van integratieoplossingen . Daarin komen onder andere de volgende zaken aan bod: de samenstelling van het team, de benodigde trainingen en activiteiten, een  stappenplan voor realisatie van een integratie project, welke standaards belangrijk zijn bij het ontwerp, de architectuurprincipes, de test aanpak en natuurlijk de governance die bij zo’n veelomvattend project hoort. Een Integration Competence Center zorgt er vervolgens voor dat de integratie software en diensten op de meest efficiënte manier worden ingericht. Alle services komen, herbruikbaar, op één plek in de organisatie samen.