Bericht

HaalCentraal maakt mijn baan minder interessant! Toch?

Initiatieven als HaalCentraal vragen om meer regie. Is werken als IT’er bij de overheid nog wel interessant? Brenda de Graaf van de gemeente Den Haag vindt van wel.

IT’ers binnen de overheid hoeven zich straks minder zorgen te maken over standaard zaken. Volgens Brenda blijven er meer dan genoeg interessante uitdagingen over.

Bij veel gegevensbeheerders leeft de vraag of hun functie nog wel interessant blijft wanneer initiatieven als HaalCentraal (gegevens met standaard API’s ophalen bij de bron) gemeengoed worden.

Brenda de Graaf van de gemeente Den Haag, één van de deelnemers aan een rondetafelgesprek tijdens Integrate, Innovate, Inspire, krijgt deze vraag regelmatig te horen. Haar geruststellende antwoord? “Er blijft meer dan voldoende werk over, het is alleen ander werk!”.

Er zijn de afgelopen jaren namelijk nogal wat extra zaken op het bordje van IT komen liggen. Beveiliging en cybersecurity, veel uitgebreidere autorisatie, protocollen die ervoor zorgen dat er beter aan richtlijnen als, bijvoorbeeld, de AVG wordt voldaan. Langzamerhand gaan steeds meer overheidsinstellingen HaalCentraal ondersteunen en de adoptie zal in de komende jaren steeds sneller gaan. Tegelijkertijd zal deze adoptie bij gemeenten en andere overheidsinstellingen de trigger zijn om ook lokaal naar alle integraties te kijken. Want ook daar gaat “ophalen bij de bron” leiden tot meer flexibiliteit, besparingen en efficiency. De regie-rol start klein met een klein aantal HaalCentraal integraties maar deze rols zal snel groeien.

De eerste HaalCentraal connecties zijn inmiddels door de integratiespecialisten van Enable U geïmplementeerd en de ervaringen van onze klanten zijn positief. U leest hier meer over hoe HaalCentraal binnen uw integratiestrategie past.

Heeft u interesse om het hele gesprek over HaalCentraal (30 minuten) te bekijken? Kijk hem hier!

Accepteer alsjeblieft onze Cookies om de video te bekijken.