Bericht

FikKs-app integratie Enabledby Heleen Duinker

enable u heleen duinker

FikKs-app

Net als vrijwel iedere integratie die Enable U maakt, biedt ook het FiKks project een oplossing met maatschappelijke meerwaarde. Het initiatief streeft naar een ‘schuldenvrij Nederland’ en maakt het voor iedereen mogelijk om met een gratis mobiele applicatie alle openstaande betalingen bij de eigen gemeente op te halen: de FiKks-app.

Heleen Duinker Integratie Consultant Enable U: In deze samenwerking tussen Sosialforce, LostLemon, Digital-me, Enable U en MijnGemeenteDichtbij heb ik mogen werken in de rol van ‘de integratiepartner’. Van het openen van de optie ‘schuldeiser’ in de FiKks-app door een willekeurige inwoner op een mobiele telefoon, tot aan de vertrouwelijke persoonsgegevens in de database van de Gemeente. Wij maken iedere nodige vertaalslag zodat de applicaties kunnen communiceren en de benodigde data de hele weg kan doorlopen.

Samenwerking
Als casestudy in deze pilot hebben wij samengewerkt met MijnGemeenteDichtbij: de werkorganisatie voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Voor de organisatie is zowel een Enable U API Gateway (2Secure) geïnstalleerd als onze ESB (Enterprise service bus) 2Orchestrate.  De eerste voor een veilige (2-zijdige SSL) verbinding met extern berichtenverkeer, de tweede voor ieder op maat gemaakt orchestratie-proces naar elk mogelijke (backend)applicatie binnen het IT-landschap van de gemeenten.

Dit hebben wij opgelost door één van de grootste voordelen in de werkwijze van Enable U: onze flexibiliteit en de mogelijkheid tot maatwerk.

Iedere partij werkt op een eigen manier met verschillende software en zo  bestaan in deze samenwerking ook verschillende werkwijzen.
Waar Enable U de voorkeur geeft aan een veilige 2-zijdige SSL-verbinding op basis van de uitwisseling van certificaten, werkt één van de te koppelen partijen binnen het project aan de hand van een REST API met een vorm van dynamische authenticatie waarin de uitwisseling van meerdere webservice calls de veiligheid van de verbinding behoudt. Dit hebben wij opgelost door één van de grootste voordelen in de werkwijze van Enable U: onze flexibiliteit en de mogelijkheid tot maatwerk.

De Enable U Gateway connecteert aan de ene zijde richting de gemeente via 2-zijdig SSL voor verkeer met databases en backend-applicaties. Aan de andere zijde voor extern verkeer is een API koppelvlak gebouwd. Dit API koppelvlak is op basis van policies binnen de Gateway op maat gemaakt naar de specificaties van de REST API . De pilot is een goed voorbeeld van hoe Enable U zich als integratiepartner aan kan passen aan de voorkeuren van zowel de klant als andere partijen, om ten allen tijden een succesvolle samenwerking te realiseren.

De werkende testketen in dit traject biedt nu de mogelijkheid om iedereen gebruik te laten maken van de FiKks-app. Zo dragen we bij aan het streven naar een schuldenvrij Nederland.

Bent u benieuwd naar de verhalen van andere Enablers?

Lees  de verhalen van oa. Mark, Ruud, JanJaap, Jenny en Jimmy!

YES, Enable me