Bericht

Enable U ontzorgt Hogeschool Saxion (video)

saxion-enschede

Middels een Europees aanbestedingstraject heeft hogeschool Saxion afgelopen zomer 2019 gekozen voor Enable U als leverancier van een organisatiebrede integratieoplossing. Het driejarig servicecontract, waarbij Saxion door Enable U volledig wordt ontzorgd op het gebied van het veilig koppelen van ICT-systemen, stelt Saxion in staat een beter geïntegreerde leer- en werkomgeving te bieden en een strakkere regie te voeren over de eigen IT-infrastructuur.

Informatie
Als een van de grootste hogescholen van het land wil Saxion met haar informatievoorziening de student voorzien van alle randvoorwaarden om optimaal te kunnen studeren. De juiste informatie moet daarom op elk moment in digitale vorm beschikbaar gesteld kunnen worden. Hiertoe is een integratievisie ontwikkeld die zal zorgen voor een 24/7 online dienstverlening voor studenten, medewerkers en overige klantgroepen.

iPaaS
Met de keuze voor Enable U in the Cloud worden, middels het Integration Platform as a Service (IPaaS), backoffice systemen beter geïntegreerd en wordt de informatie-uitwisseling vergroot tussen front- en backoffice op het vlak van roosterplanning, studievoortgang en financiën. Ook kunnen externe cloudsystemen makkelijk geïntegreerd en geconfigureerd worden via een grafische interface in de webbrowser. Op korte termijn zal Saxion daarmee in staat zijn zélf nieuwe en veilige koppelingen te maken.

Bekijk het interview