Enable U Methodologie

Enable U iPaaS

Zo werken we

Wij zijn the digital integration people. We begrijpen zowel de technische als zakelijke uitdagingen bij het creëren van een flexibele basis om snelle optimalisaties voor uw organisatie mogelijk te maken.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop. We gebruiken state-of-the-art tools en methodieken en werken volgens de strengste normen en standaarden. Integraties zijn tenslotte ook voor uw organisatie van bedrijfskritische betekenis.

Ervaring

Om alle aspecten van onze dienstverlening zo goed mogelijk te laten verlopen zijn we binnen Enable U continu bezig met verbeteren van onze methodologie. Deze is opgebouwd met de kennis van tientallen jaren werkervaring, de realisatie van duizenden integraties, het verwerken van miljoenen berichten per jaar en het bedienen van meer dan 300 klanten.

Wij realiseren én managen werkendeveilige koppelingen. Voor u betekent dit één aanspreekpunt, tot 24-uurs ondersteuning met functioneel én technisch beheer en een goed functionerende keten.

5 aandachtsgebieden

Onze methode kent 5 aandachtsgebieden: het doorgronden van uw situatie en vraagstelling, het toetsen en concreet maken van een oplossing, het opstellen van een actieplan, de daadwerkelijke implementatie, en de beheerfase.

Smile Emoji Klein TransparantStap 1

Begrijpen van uw behoefte

We kennen de specifieke uitdagingen in uw sector. We verdiepen ons grondig in de ambities van uw  organisatie en adviseren u in het opstellen van een gerichte en effectieve integratiestrategie.

Met als doel een solide businesscase en een goede positionering van de integratiestrategie. Cruciaal hierbij is het verkrijgen van draagvlak bij alle stakeholders.

 

Doel:

Definieren van de integratiestrategie die u helpt met het behalen van uw business doelstellingen en ambities

Onze business consultants, architecten en projectmanagers komen bij u langs om uw wensen te bespreken en de stakeholders in kaart te brengen.

Doel van deze fase is het opstellen van een strategie die draagvlak heeft binnen uw organisatie, omdat duidelijk is gemaakt op welke wijze integratie helpt om business waarde te creeren. De strategie omvat zowel inhoudelijke aspecten als een eerste verkenning van budgetten en tijdlijnen.

 

 

Deliverables:

 • Integratie Business Case
 • Integratie Maturity Scan
 • Integratie Strategie
 • High level architectuur

Smile Emoji Klein TransparantStap 2

Uw integratiestrategie krijgt vorm

Van doelstellingen naar een concrete aanpak: uw ambitie krijgt vorm. In deze stap scherpen we de ideeën aan en helpen de  integratiestrategie te concretiseren en tooling te kiezen.

 

Doel: concreet maken van de integratiestrategie

 Als er draagvlak is voor de strategie gaan we u helpen met het concreet maken van de benodigde stappen. Van abstracte termen bewegen we naar concrete producten en trajecten als demo’s en Proof of Concepts  om zo zaken concreet te maken.

Functionaliteit, schaalbaarheid, security en wendbaarheid spelen hier een belangrijke rol. Behalve op techniek kunnen we u in deze stap ook helpen om de juiste governance en projectaanpak op te stellen.

 

Deliverables:

 • (Technical) Proofs of Concept;
 • Use Case(s) validatie
 • High-level Integration Design;
 • Integratie Roadmap
 • Prototypes

Smile Emoji Klein TransparantStap 3

De slimste route naar resultaat

Samen met alle betrokkenen maken we een stappenplan. De perfecte voorbereiding voor een soepele, succesvolle implementatie.

 

Doel: Projectplanning waarin we de diepte induiken en een aanpak, scope, werkaanpak en governance met u bespreken. Hierin maken we gebruik van onze integratieoverzichten, projectplannen en delivery-tools (templates en standaarden).

Cruciaal in het opstellen van deze plannen is helderheid over de business doelen (wanneer is het project succesvol), flexibiliteit in de aanpak en standaardisatie van de werkwijze per integratie.

In deze fase zullen we ook de interne- en externe afhankelijkheden in kaart brengen en adviseren we hoe die afhankelijkheid goed gemanaged kan worden.

 

Deliverables:

 • Implementatieplan inclusief detaillering en fases, governance, etc.
 • Implementatie light (pragmatisch voor kleinere projecten)
 • Implementatie compleet (volledige governance bij grotere en migratie projecten)

Smile Emoji Klein TransparantStap 4

Realiseren van uw businesswaarde

Nadat alle voorbereidingen zijn vooltooid en de integraties klaar zijn om te worden geïmplementeerd, kan de onboarding en implementatie beginnen om de waarde van je nieuwe integratieoplossingen te gaan realiseren.

 

Doel: Implementeren van een schaalbare, veilige en gebruiksvriendelijke integratieoplossing

Na inventarisatie en planning is het tijd om de integraties te gaan realiseren. Onze ervaren consultants configureren en testen de integraties. Nadat u de werking van de integraties heeft geaccepteerd dragen we de oplossing met de bijbehorende documentatie over aan het beheer.

Onze beheer-experts beheren de oplossing zoals beschreven in de SLA en nemen u zo alle zorg uit handen.

 

Deliverables:

 • Platform Onboarding
 • Customer Enablement
 • Projectuitvoering
 • Borging & Overdracht naar Customer Succes

Smile Emoji Klein TransparantStap 5

Beheer

Zodra de implementatie is afgerond, worden uw integraties in beheer genomen door ons Customer Success Team. Zij zorgen voor een continue bewaking van de SLA en proactieve opvolging wanneer er iets mogelijk niet in orde is.

Zo kunt u focussen op uw bedrijfsvoering terwijl wij de beheerslasten uit handen nemen.

 

Doel: Ontzorgen van uw IT team, de focus voor uw organisatie terugleggen bij de bedrijfsvoering door de beheerlasten uit handen te nemen

 

Deliverables:

 • Customer Success Team (support & beheer)
 • Helpdesk
 • Support Portal

Wat ons drijft?

U heeft veel applicaties en systemen. En in de nabije toekomst zullen er nog veel meer volgen.

Om met al deze systemen de wendbaarheid van uw organisatie te verbeteren en klaar te zijn voor iedere mogelijke verandering in zowel uw interne organisatieprocessen als uw aanbod naar uw afnemers, heeft u de juiste data op het juiste moment en op de juiste plaats nodig. Wij laten deze onafhankelijk ontworpen systemen samenwerken. Naadloos.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop. We gebruiken state-of-the-art tools en methodieken en werken volgens de strengste normen en standaarden. Integraties zijn tenslotte ook voor uw organisatie van bedrijfskritische betekenis.