Bericht

eData en Enable U zetten in op vindbare, gestroomlijnde digitale informatie

eData en Enable U zetten in op vindbare, gestroomlijnde digitale informatie

De data van objecten, projecten, burgers, bedrijven en organisaties waar gemeenten toegang toe hebben staan veelal op verschillende locaties zoals netwerkschijven, taakspecifieke applicaties, cloud applicaties, zaaksystemen documenten, databases en websites. Om deze data toegankelijk te maken, te kunnen doorzoeken en zelfs analyseren of bewerken is een overkoepelende zoekmodule nodig. eData (een Joint Venture tussen Puur Data en eSpecialisten) en Enable U werken samen om deze zoekmodule, de zogeheten Enterprise Search, voor gemeenten aan te bieden en de benodigde data te ontsluiten.

De samenwerking van eData en Enable U is beklonken in een officiële partnerovereenkomst. Hiermee committeren beide partijen zich aan het voornemen om digitale informatie voor overheden gezamenlijk te stroomlijnen.

Bij diverse gemeenten zijn inmiddels projecten opgestart waarbij verschillende systemen en applicaties zijn gekoppeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zoekmodule van eData en integratiecomponenten van Enable U. De klant logt in via het platform en krijgt via een simpele zoekopdracht direct te zien waar de gevraagde data zich bevind en klikt hier vervolgens op door, om bij de bron van de gegevens uit te komen. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de analyse tool om data op te schonen, te meta dateren en te vernietigen. Data die als vertrouwelijk is bestempeld blijft afgeschermd, en is alleen toegankelijk voor degenen met de juiste rechten.

Niels Beckers, CCO Enable U: “De zoekmodule van eData past binnen de filosofie van Enable U dat alle data direct inzichtelijk en bruikbaar dient te zijn. Doordat diverse bronnen ontsloten worden die normaliter niet met elkaar integreren verdwijnen de silo’s binnen een organisatie en ontstaat er ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien”.

Marco van den Brandhof, CTO eData: ‘Enable U is reeds bij veel organisaties succesvol geïmplementeerd. Daardoor kunnen we heel snel onze eData zoekoplossingen aansluiten en operationeel maken. De samenwerking leidt tot sterke verbetering van de Informatievoorziening bij overheidsorganisaties.’

Om verder toe te lichten hoe de aansluiting tussen Enterprise Search en de integratie voorziening van Enable U verloopt worden verschillende interactieve webinars georganiseerd.

eData Summer Sessions

  • maandag 9 augustus van 13.00 – 14.00
  • maandag 6 september van 13.00 – 14.00.