Bericht

Dutch IT Channel Award VAR of the Year nominatie

Dutch IT Channel Award

Wij hebben afgelopen week de nominatie van de Dutch IT Channel Award VAR of the Year mogen ontvangen!

De Dutch IT Channel Awards

De Dutch IT Channel Awards is het grootste jaarlijkse exclusieve netwerk event waarbij topspelers uit de Nederlandse IT Business prestigieuze prijzen kunnen winnen in 24 categorieën. De Dutch IT Channel Awards worden onder andere uitgereikt voor opvallende business cases, inspirerend leiderschap of de nieuwste technologieën. Met honderden inzendingen en beoordeling door een kundige jury is het winnen van een Dutch IT Channel Award de hoogste onderscheiding in de Nederlandse ICT-branche.

De nominatie

Enable U is een integratiespecialist uit Amsterdam die organisaties gepassioneerd helpt om digitale informatiestromen transparant, veilig en beheersbaar te maken. Zoals in het publieke domein, waar overheidsinstellingen voor grote uitdagingen staan met zaken als DigiD, mijnberichtenbox en andere standaarden en initiatieven die ze wettelijk verplicht zijn te ondersteunen. Deze organisaties maken bovendien deel uit van verschillende ‘waardeketens’, waarin ze informatie delen met externe partijen. Vanwege de complexiteit worden de hiervoor benodigde koppelingen en integraties steeds vaker afgenomen als clouddienst of ‘managed integrations’, waarvan Enable U er alleen al in Q1 van 2023 meer dan 150 verkocht aan (semi-)overheidsinstellingen.

Lawine aan nieuwe initiatieven

De impact van IT bij de nederlandse overheid (centrale overheid, maar ook provincies en gemeenten) is enorm. Van iedere gemeente, groot of klein, wordt verwacht dat ze zaken als DigID, mijnberichtenbox en andere standaarden ondersteunen en dat ze daarnaast ook nog eens een lawine aan nieuwe initiatieven (DSO, CommonGround, WOO etc.) ondersteunen. Daar komt nog bij dat iedere gemeente deel uitmaakt van soms wel tientallen zogenaamde “waardeketens” waar informatie wordt gedeeld met externe partijen als de centrale overheid, maar ook belastingsamenwerkingsverbanden. Dit is niet meer mogelijk met een eigen IT Infrastructuur of IT staf.

Managed Integrations

Daarom kiezen meer en meer gemeenten om alle koppelingen (integraties) die hiervoor nodig zijn af te nemen als cloud-dienst of, in dit geval, als Managed Integration, bij Enable U. Dat deze dienst zeer in trek is blijkt wel uit het feit dat in het eerste kwartaal van 2023 meer dan 150 Managed Integrations afgenomen werden door (semi) overheidsinstellingen. Omdat de technologie, de monitoring en de beveiliging van zowel moderne (op RestAPI gebaseerde) koppelingen als legacy (oude overheidsstandaarden) volledig door specialisten bij Enable U wordt verzorgt kunnen overheids (IT) medewerkers zich richten op de implementatie van nieuwe standaarden, het verbeteren van de service en natuurlijk het bedenken en implementeren van nieuwe IT diensten die niet alleen geld en tijd besparen maar ook het service-niveau verhogen. Ook het risico dat de kennis verloren gaat als de eigen specialisten met pensioen gaan wordt drastisch verminderd.