Bericht

DSO en Managed Integrations; een zorg minder….

Het gaat nu toch echt gebeuren in januari 2024, DSO “De Omgevingswet” wordt ingevoerd. Veel wetgeving en vooral veel IT. In de afgelopen jaren zijn de integratiespecialisten van Enable U samen met IT-medewerkers van de overheid druk geweest met voorbereidende werkzaamheden. Zo zijn bij veel overheden de benodigde koppelingen al aangeschaft en geïmplementeerd.

We weten allemaal dat het afnemen van diensten in de cloud voor- en nadelen heeft. En die worden door iedereen anders ervaren. Soms moet je lokaal de controle houden over je applicaties, simpelweg omdat er geen alternatief is. Soms ben je simpelweg nog niet klaar voor zo’n transitie vanwege financiële of personele beperkingen.

Maar voor iedereen die de keuze heeft gemaakt om de DSO-koppelingen bij Enable U via de cloud af te nemen als Managed Integration blijkt nu hoe veel voordelen dit heeft; er zijn een aantal last-minute aanpassingen gemaakt in de manier waarop DSO-koppelingen werken(1) en deze wijzigingen moeten dus doorgevoerd worden. Neem je deze koppeling af als Managed Integration dan worden deze aanpassingen voor je gemaakt en zal je er eigenlijk niets van merken. Maak je gebruik van on-premise koppelingen dan ontkom je er helaas niet aan om deze, eventueel door een specialist, aan te laten passen. Dat kost natuurlijk extra tijd en mankracht of kortgezegd, weer een extra “dingetje” dat ingepland moet worden.

Het afnemen van Managed Integrations via de cloud biedt natuurlijk nog veel meer voordelen. Maar bij zulke grote wijzigingen is het toch wel heel prettig dat je weinig tot niets merkt van zo’n last-minute aanpassing. Meer weten? Op deze pagina leest u meer details.

Bronvermelding

(1) IP-adressen whitelist: https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl/ontwikkelaarsportaal/actueel/nieuws/nieuwsberichten/voeg-nieuwe-ip-adressen-dso-toe-whitelist/
Oude STAM versie niet meer ondersteund: https://aandeslagmetdeomgevingswet.nl/actueel/nieuws/2023/augustus/binnenkort-nieuwe-versie-stam-4-0-oude-versie-2-0/