Bericht

Digitale Zwarte Stift; noodzaak of gimmick?

Digital zwarte stift

Ook gelezen? Veel gemeentes komen in de problemen vanwege de enorme toename van WOZ bezwaren en ambtenaren komen bijna aan niets anders toe. Burgers zijn al jaren mondiger dan ooit en met het afnemende vertrouwen in de overheid neemt ook het aantal WOO verzoeken flink toe.

Iemand heeft besloten dat (dankzij digitalisering?) alles zo goed geregeld is dat de oude termijn voor een WOB verzoek (4 + 4 weken verlenging) wel teruggebracht kon worden tot 4 + 2 weken voor een WOO verzoek. Vertragingen zullen in veel gevallen leiden tot een veroordeling in de proceskosten en betaling van het griffierecht. En als, in via de WOO opgevraagde documenten, persoonsgegevens leesbaar zijn dan kunnen overtredingen van de AVG zelfs leiden tot forse boetes en imagoschade. Het beeld van steeds meer ijverige ambtenaren die met een zwarte stift persoonsgegevens anonimiseren is dan ook de nachtmerrie van iedere bestuurder.

ICT to the rescue…

Dankzij slimme algoritmen is het mogelijk om digitaal persoonsgegevens te anonimiseren. En dat is voor veel overheidsinstellingen de enige manier om, zelfs met een toename van WOO verzoeken, te kunnen blijven voldoen aan de geldende strikte termijnen.

Enable U werkt samen met eSpecialisten, een Nederlandse bedrijf dat gespecialiseerd is in het anonimiseren van digitale documenten. Dankzij onze integratiekennis en oplossingen als eAnonimiseren en eData (om gevraagde gegevens snel te kunnen vinden) van eSpecialisten zijn de juiste documenten snel te vinden, te rubriceren, te anonimiseren en te publiceren. Dat scheelt heel veel menskracht, geld en ongemak. Ontzorging van het hoogste niveau..

Dus die Digitale Zwarte Stift, dat is geen gimmick maar een absolute noodzaak!

Wilt u meer informatie over onze samenwerking of onze oplossingen? Neem dan contact op met Enable U of met eSpecialisten. Wij helpen u graag verder!