Bericht

Digitale transformatie versnellen? Salt Security en Enable U waken over de API security en strategie

Salt Security, een toonaangevend platform voor API Security, en Enable U, dé integratiespecialist, hebben samenwerking aangekondigd voor het leveren van uitgebreide API-beveiligings- en integratieoplossingen. Met meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring brengen Salt Security en Enable U, een schat aan kennis in hun partnerschap.

API Security, een nieuw fenomeen?

API Security, een snel ontwikkelend vakgebied, heeft de afgelopen jaren aanzienlijk aan belang gewonnen. Om deze trend te erkennen, werd in 2021 een nieuwe categorie in het leven geroepen door onderzoeksbureau Gartner. ‘API Security Tooling’ wordt nu als een op zichzelf staande technologie beoordeeld, los van API-gateways of beveiligings add-ons. Deze verschuiving benadrukt de groeiende behoefte om API’s te beschermen tegen specifieke aanvallen, aangezien ze toegangspoorten vormen tot grote hoeveelheden gevoelige gegevens. Slecht beheerde of ongedocumenteerde API’s zijn kwetsbare doelwitten, met mogelijke gevolgen zoals ‘Data exfiltration’ en ‘Account takeover’. De gevolgen van een datalek kunnen schadelijk zijn en waardevolle klantinformatie blootleggen. Het kwartaalrapport van Salt Labs onthult een verbluffende toename van 400% in aanvallen, waarbij 94% van de bedrijven te maken heeft gehad met beveiligingsuitdagingen of inbreuken.[1] Terwijl hackers zwakke plekken zoeken, identificeert Salt Security nauwgezet kwetsbaarheden om de beveiligingspositie van organisaties te versterken. De geconsolideerde informatie wordt vervolgens geprioriteerd en aan ontwikkelaars verstrekt, waardoor ze hun systemen kunnen versterken.


[1] https://content.salt.security/state-api-report.html

Win-Win

De samenwerking tussen Salt Security en Enable U zal organisaties in verschillende sectoren ten goede komen door verbeterde oplossingen binnen hun portfolio aan te bieden. Bovendien kunnen klanten van Salt Security die begeleiding zoeken bij het vormgeven van hun API- en integratiestrategieën terecht bij Enable U voor deskundige ondersteuning. Belangrijke ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken, telecomaanbieders en talloze andere organisaties zullen profiteren van deze samenwerking. Met het oog op de toekomst zijn er diverse mogelijkheden voor verdere uitbreiding en toepassing van hun gezamenlijke diensten. Meer informatie is te lezen op: www.enable-u.nl/technologieen/het-salt-security-platform/

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.