Bericht

De technologie die alles oplost

Magic Laptop

“de Cloud lost alle problemen op”.

Iedereen die oud genoeg is moet het bekend in de oren klinken; “Met Cobol schrijven business managers nu hun eigen rapporten”, “Relationele databases maken programmeurs overbodig”, “SOAP zal alles integreren”, “de Cloud lost alle problemen op” en natuurlijk deze: “over 10 jaar sturen we onze auto niet meer zelf en hebben we veel minder verkeersongelukken”.

Nu we zo veel lezen over ChatGPT zie ik weer dezelfde beloftes terugkomen. Overschatting van de technologie en vooral veel “angst denken” over banen die gaan verdwijnen door TE intelligente technologie. Natuurlijk heeft iedere technologie bijgedragen aan een maatschappij waar we 20 jaar geleden nog niet eens van droomden maar geen enkele technologie heeft alle beloftes waargemaakt.

Soms zou je vergeten dat er nog organisaties zijn waar personeelsgegevens uit systeem A wekelijks via een Excel spreadsheet geïmporteerd worden in systeem B om salarissen te kunnen betalen. Bedrijven waar een simpel verzoek van de afdeling inkoop om de prijslijst van een toeleverancier te koppelen met de administratie niet binnen 6 maanden gebouwd kan worden en waar nog protocollen uit de vorige eeuw gebruikt worden, simpelweg omdat ze nog efficiënt werken.

Het meeste geld wordt niet altijd verdiend met die nieuwe app, maar met applicaties die al jaren hun werk doen. Applicaties waarmee het soms moeilijk communiceren is. Steeds vaker worden onze integratie specialisten benaderd met het verzoek om eens mee te denken aan een echte integratie architectuur. Een blauwdruk waarmee organisaties bestaande applicaties kunnen blijven gebruiken maar waar, door gebruik te maken van slimme integratietechnieken, een cloud applicatie -of een integratie met systemen bij partners snel, veilig en eenvoudig te realiseren is.

Bel ons eens om met u mee te denken of het allemaal niet een beetje slimmer kan. Een technologie die heel veel (niet alles) oplost is vaak voor de hand liggender dan je denkt.