Bericht

DE cloud, of een cloud; uw BI toepassing wil alles!

Tijdens de Integratie Kennissessie van Enable U afgelopen zomer, werd de vraag gesteld hoe om te gaan met BI (Business Intelligence) specialisten die vragen om data van SaaS applicaties. De uitdagingen zijn groot, maar de behoeften groter!

Eigenlijk is de uitvraag simpel; alle management en leidinggevenden hebben behoefte aan informatie, zodat ze snelle en goed gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Deze gegevens (data) zijn verspreid door het hele bedrijf en zijn verbonden met verschillende applicaties. Soms on-premise, soms in de cloud, als onderdeel van een standaard applicatie of als gegevens van derden zoals bijvoorbeeld KvK gegevens.

De Nederlandse overheid heeft als onderdeel van haar ICT beleid besloten dat gegevens opgehaald moeten worden bij de bron. En daar zijn goede redenen voor:

  • Bij de bron heeft de data in elk geval de juiste waarde.
    (Het is geen ‘tweedehands’ data waarmee gerommeld is.)
  • Het is te allen tijde duidelijk wie de eigenaar is.
  • Er worden geen onnodige data-extracten gemaakt die rondslingeren zonder dat we weten waar privacygevoelige data ligt opgeslagen en door wie deze gegevens ingezien kunnen worden

Wanneer is bevragen bij de bron mogelijk?

Iedere organisatie zou dit bevragen bij de bron als doel moeten hebben, juist om de hierboven genoemde redenen. Maar dit is pas mogelijk als er een waterdichte integratiestrategie is waar is nagedacht over de architectuur, welke gegevens uit welke SaaS applicaties belangrijk zijn voor BI specialisten en of deze gegevens rechtstreeks uit de productieomgeving in de cloud gelezen kunnen worden of dat er, om redenen van performance, met een lokaal schaduwbestand gewerkt moet/ kan worden.

Daarna is het slechts een kwestie van de juiste integratiespecialisten vinden en de koppelingen bouwen die nodig zijn. Juist omdat we de gegevens bij de bron ophalen zijn security, technische performance en het snel bouwen van deze koppelingen van het grootste belang.

Benieuwd naar onze Cloud Connector diensten? Wij zijn ‘the digital integration people’ van Enable U en wij hebben al met dit bijltje gehakt. Dus laat u eens informeren hoe het makkelijker kan….

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.