Bericht

Day in the life van een Projectmanager

Day in the life van een Projectmanager

Bij Enable U is geen dag hetzelfde. Projectmanager Geert-Jan neemt jullie graag een dagje mee.

Ik ben echt een ochtendmens en vind het heerlijk om de dag lekker vroeg te beginnen. Met de auto rijd ik ruim voor de drukte uit van Oegstgeest naar Amsterdam, waar ik om 07:15 mijn auto parkeer. De schoonmaakster is de enige die al aanwezig is. We maken even een praatje en daarna zet ik snel het tweede alarm uit. Dat ben ik een keer eerder vergeten en toen kwam de heer van de beveiliging ook een praatje maken. Wel gezellig maar niet echt de bedoeling.
Ik loop door naar de huiskamer waar het koffieapparaat mij voorziet van een voortreffelijke cappuccino; een van de grote geneugten die de ochtend kan brengen! Hierna is het tijd om van start te gaan. Ik installeer me achter mijn bureau en rond 08:15 komen de eerste collega’s binnen.

Cappuccino; een van de grote geneugten die de ochtend kan brengen.

Hierna overleg ik met mijn collega projectmanager over een aantal interne trajecten. Enable U is hard gegroeid de afgelopen jaren en om te zorgen dat we klanten goed bedienen en projecten professioneel uitvoeren is het belangrijk om minimale standaarden met elkaar af te spreken. We bespreken het proces van de overdracht tussen sales en projectmanager en zetten een vervolgafspraak op met teamleiders en accountmanagers. Met hen zullen we verdere verbeteracties vaststellen en oppakken.

Brainstormsessies

Een van de dingen waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest zijn brainstormsessies met accountmanagers en consultants. Deze zijn opgezet om input te verkrijgen voor het schrijven van onderbouwingen van onze projecten en helpen ons aan te tonen waar de kracht van Enable U ligt. Voor opdrachtgevers is dit erg belangrijk, zij willen immers weten welke specialistische kennis zij in huis halen en of dit aansluit bij hun wensen.

Interview

Recentelijk hebben we bij een opdrachtgever stukken ingediend en vandaag is de dag dat ik een interview zal hebben om enkele zaken toe te lichten. Twee collega’s waar ik nauw mee samenwerk zullen ook worden geïnterviewd en we bereiden ons daarom goed voor. Met zijn drieën sluiten we ons op in een kantoor zonder afleiding, behalve een broodje kip tandoori als lunch. Later die middag ben ik helemaal ontspannen en voorbereid voor het interview.

Met zijn drieën sluiten we ons op in een hok zonder afleiding behalve een broodje kip tandoori

Na afloop geef ik mijn collega’s via Slack een update over het positieve verloop van het interview. We delen hier ontwikkelingen, verjaardagen, vragen, succesjes of zelfs het thema van de aanstaande vrijmibo 😉

Flexibel

Enable U geeft veel vrijheid en dat maakt het een geweldige werkgever op het gebied van combineren van privé en werk. Daarom wens ik mijn collega’s veel succes toe en ga mijn kinderen uit school halen. Ik heb om 16:30 nog een call met een klant en als mijn kinderen op bed liggen kijk ik nog even naar de planning die ik morgen wil voorleggen aan mijn klant in Groningen. Een uitdagende klus waarvan nog veel zaken afgestemd moeten worden. Met name over de afhankelijkheden van de verschillende installaties, omgevingen en testtrajecten moet de nodige afstemming plaatsvinden. Hiervoor heb ik een onderbouwde en realistische planning opgezet in MS project.

Om mijn presentatie compleet te maken giet ik de planning in een overzichtelijke PowerPoint. Ziezo; een mooie praatplaat! Voldaan ga ik op tijd naar bed om morgen goed uitgerust in de trein naar Groningen te stappen.