Bericht

CI/CD = Continuous Innovation?

CI/CD = Continuous Innovation?

Continuous Integration / Continuous Delivery (kortweg CI/CD) is momenteel de belangrijkste methode voor het frequent leveren van betrouwbare applicaties.
Het gaat te ver om hier uitgebreid uit de doeken te doen wat de voor- en nadelen zijn, maar CI/CD heeft er in ieder geval voor gezorgd dat er continue nagedacht wordt over hoe het ontwikkelen van software beter, efficiënter en eenvoudiger kan.

Het gebruik van templates, geïntegreerde test tools en low-code / no-code omgevingen zijn hier goede voorbeelden van. Vooral in de afgelopen 12 maanden hebben we kunnen zien dat organisaties die al redelijk volwassen zijn met het implementeren van de CI/CD methode in een aantal gevallen sneller konden reageren op de grote veranderingen die op iedereen af kwamen.

Langzamerhand zien wij een andere trend die ook past binnen de CI/CD gedachte en dat is het afnemen van koppelingen / connecties als een dienst. Veel koppelingen, vooral koppelingen met overheidsdiensten en applicaties als MS-Office, grote ERP spelers, maar ook specifieke verticale oplossingen zijn inmiddels redelijk standaard; Er is geen enkele reden voor bedrijven om deze telkens opnieuw te bouwen als ze simpelweg als dienst af te nemen zijn. Altijd veilig, altijd up-to-date en altijd beschikbaar tegen een vast laag bedrag, dat past precies in de CI/CD gedachte.

Natuurlijk zijn er ook koppelingen die misschien nog niet zo vaak gebouwd zijn. Die kunt u in eigen beheer (laten) bouwen, maar ook dan is het misschien slimmer om de koppeling te laten bouwen door een bedrijf dat al tientallen jaren niets anders doet en die de koppeling dan ook nog kan hosten. Op dezelfde veilige en efficiënte manier als die standaard koppeling waarmee nu een DigID check gedaan wordt of waarmee u elektronisch documenten ondertekent. Iemand anders de zorgen, u het gemak van wéér een standaard component voor uw ontwikkelaars. Want zeg nou zelf, als u niet hoeft te zorgen voor het beheer en de beveiliging dan heeft uw staf toch meer tijd en ruimte om de applicaties te bouwen waar u al zo lang op wacht?

Neem eens contact met ons op of download onze whitepaper om te kijken of Connections as a Service misschien ook voor u de volgende logische stap is.