Case Study

RDW – Rijksdienst Wegverkeer

Samenwerken aan het betrouwbaar en veilig uitwisselen
van data tussen RDW en andere partners.

RDW gebouw

RDW werkt er dagelijks aan dat iedereen veilig en vertrouwd aan het verkeer kan deelnemen in Nederland.

Dit doet RDW onder andere door gegevens te verzamelen en te beheren die andere partijen in de mobiliteitsketen weer gebruiken voor hun dienstverlening.

Denk hierbij aan het opvragen van gegevens voor het kunnen krijgen en verlengen van een rijbewijs, gegevens die nodig zijn in het kader van handhaving maar ook wanneer het gaat om betaald parkeren via een app.

Dagelijks zijn de partijen zoals politie, verzekeraars, gemeenten afhankelijk voor hun diensten van de gegevens uit de registers die RDW beheert. RDW en Enable U werken samen aan het betrouwbaar en veilig uitwisselen van data tussen RDW en andere partners.

Het gaat hier dus om miljoenen interacties waarbij een grote verscheidenheid aan gegevens 24×7 gedeeld wordt. Natuurlijk mogen bevragingen alleen gedaan worden door personen die daarvoor de juiste autorisatie hebben en moet de uitwisseling van de data veilig gebeuren. Door het ontsluiten van al deze gegevens werkt de RDW met een team van ongeveer 330 medewerkers aan de mobiliteit van morgen.

Samenwerking
RDW maakt gebruik van de kennis en ervaring van de medewerkers van Enable U en de Layer 7 API Gateway voor de techniek. Via deze API Gateway vindt gegevensuitwisseling plaats.

Daniëlle Sudmeijer, Product Owner bij RDW: “RDW en Enable U werken al geruime tijd samen waarbij Enable U vooral zorgt voor de technische ondersteuning. Hierdoor kunnen wij ons focussen op RDW-functionaliteit en op de dienstverlening. Ook denken ze goed mee in nieuwe ontwikkelingen zoals cloud ontwikkelingen. De API Gateway voldoet aan de functionele en non-functionele requirements die de RDW stelt. Enable U heeft de kennis en kunde in huis die wij als RDW vragen om de totale dienstverlening op een hoog niveau te kunnen leveren en te kunnen door ontwikkelen.”

Niels Beckers, CCO van Enable U: ”De RDW is een prachtig voorbeeld van een ZBO (Zelfstandig Bestuurs Orgaan) die als ketenpartner gegevens beschikbaar stelt aan een groot aantal verschillende partijen. Dit komt met grote verantwoordelijkheden omdat de beschikbaarheid van deze gegevens maatschappelijke impact heeft. Je systemen moeten dus ontzettend betrouwbaar zijn, maar ook de partners waarmee je werkt moeten dit aankunnen. De reputatie van belangrijke schakel in de keten komt te voet, maar gaat te paard als er problemen zijn. Enable U is er trots op dat de RDW ons zo veel vertrouwen geeft en als partner met ons samenwerkt.”

Samen met de RDW zorgen we er voor dat RDW transparante en betrouwbare data en informatie biedt aan iedereen voor wie de mobiliteitsketen belangrijk is.
Zodat we met z’n allen veilig de weg op kunnen.

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.