Case Study

Gemeente Breda: Historie en ICT

De gemeente Breda staat op de negende plaats van grote gemeenten in Nederland en heeft een rijke historie.

Stadhuis Breda

Op het gebied van ICT is er een historische band met Enable U. Onze huidige CTO en één van de eerste werknemers van Enable U, Jascha Gregorowitsch, heeft jaren bij de gemeente Breda gewerkt en heeft daar aan de wieg gestaan van technologieën en visies als DigiD en Common Ground.

In Breda heeft de zoektocht naar de optimale mix van “zelf doen” en “regie voeren” vorig jaar geleid tot een aantal aanbestedingstrajecten. Het doel is om de intensiviteit van het beheer, dat gepaard gaat met een on-premises omgeving, te reduceren en op die manier ontzorgd te worden. Uiteindelijk is gekozen voor hybride oplossingen waarbij sommige diensten als Managed Integrations worden afgenomen bij Enable U en er een beroep gedaan kan worden op de integratiefaciliteiten van Adeptia, voor integraties die door eigen staf gebouwd worden.

Managed Integrations zijn kant-en-klare koppelingen die, as a Service, bij Enable U kunnen worden afgenomen. Veilige en betrouwbare integraties waar Enable U het volledige beheer voor haar rekening neemt. Adeptia Connect is een moderne softwareoplossing waarmee snel en eenvoudig, via templates, digitale koppelingen (integraties) tussen applicaties, gebouwd kunnen worden.  Door deze combinatie van oplossingen krijgt de ICT staf van de gemeente Breda meer tijd om zich bezig te houden met digitaliserings initiatieven waar hun kennis van de organisatie nu nog vaker ingezet kan worden.