Partner Case Study

Enable U en Adeptia

Een zakelijk huwelijk met de nodige passie.

Met een klantenbestand dat voor een groot deel bestaat uit Nederlandse rijks- en lokale overheidsinstellingen, is Enable U altijd op zoek naar oplossingen die hen helpen om eenvoudige, betrouwbare, veilige en toekomstbestendige digitale integraties te bouwen.

State-of-the-art integratieoplossing

Adeptia werd rond 2007 door Enable U gekozen als onze state-of-the-art integratieoplossing voor de Europese markt. Rond 2009 kwam Adeptia in beeld voor de Nederlandse overheidssector toen Jascha Gregorowitsch, CTO van Enable U, besloot dat lokale overheden een betere technologie nodig hadden om op een gemakkelijke, snelle en veilige manier nieuwe digitale integraties te bouwen. Het succes van de on-premise integraties leidde tot een nauwere samenwerking met Adeptia. Dit succes leidde ook tot een nieuw product genaamd Adeptia Connect dat hielp om on-premises integraties om te zetten in Enable U’s cloud-based Connections as a Service (CaaS).

Enable U is van mening dat de complexiteit van de huidige IT-infrastructuur, gecombineerd met een digital-first-strategie en de overgang naar een API-economie, de behoefte aan hoogwaardige beheerde services -om de integraties te implementeren die de bedrijfsuitvoering ondersteunen-, stimuleert. Sommige organisaties willen niet langer investeren in on-premises of speciale iPaaS-platforms, en willen zelf digitale integraties creëren en beheren, rekening houdend met alle training en governance-inspanningen die nodig zijn. Enable U besloot een cloud integratieplatform te bouwen waar alle integraties en verbindingen veilig worden geconfigureerd, beheerd en gecontroleerd.

Jascha Gregorowitsch, CTO Enable U: “Toen we ruim tien jaar geleden voor het eerst gingen werken met Adeptia, zijn we begonnen met de ontwikkeling van onze “Digikoppeling Extended”-oplossing die de Nederlandse e-business berichtenstandaard (EbMS) ondersteunde met StUF-berichten die waren gebaseerd op SOAP/XML met zeer complexe berichtschema’s (XSD) en interactiepatronen. Adeptia was zeer behulpzaam bij de ontwikkeling van hun product om deze Nederlandse standaard te ondersteunen. Onze Digikoppeling Extended oplossing is op dit moment nog steeds één van onze meest populaire oplossingen. Sindsdien werken we zeer nauw samen met Adeptia om het product te verbeteren en te gebruiken als basis voor onze nieuwe Connections as a Service-propositie die klanten enorm veel tijd bespaart met hun integratie-uitdagingen.”

De klanten van Enable U zijn meestal centrale en lokale overheden en overheidsinstanties, wat betekent dat veel van de integraties identiek zijn met slechts kleine verschillen in de endpoints. Adeptia’s “build-once-deploy-many”-architectuur biedt een groot voordeel. Tegelijkertijd moest de oplossing ook in staat zijn om te gaan met elk verzoek voor een integratie, hoe complex of uniek ook, en er voor zorgen dat het gebouwd en geïmplementeerd kan worden binnen een paar dagen, of als het écht nodig is, in een paar uur.

Jascha Gregorowitsch: “Een van de beste eigenschappen van Adeptia Connect is de manier waarop het werken met drie verschillende rollen (zakelijke gebruiker, handelspartner en IT-gebruiker) integreert en hoe selfservice-integratie wordt afgehandeld. Dit stelde ons team in staat om namens onze klanten als IT-gebruiker in te loggen en herbruikbare integratiesjablonen te gebruiken die de flexibiliteit en kracht bieden die we nodig hebben om oplossingen voor de toekomst te bouwen. Een toekomst waarin Connections as a Service (CaaS) een zeer belangrijke rol gaat spelen. Onze klanten en prospects zijn op zoek naar eenvoudigere en duurzamere manieren om hun digitale verbindingen aan te bieden, te beheren en te beveiligen. Met Adeptia Connect als onderliggende integratie-engine zijn we in staat om nieuwe CaaS-oplossingen sneller dan ooit te bouwen en deze binnen dagen in plaats van weken of maanden aan onze klanten aan te bieden. Omdat we nu groepen gebruikers kunnen definiëren, elk met hun eigen unieke identifiers, kunnen we onze “build-once-deploy-many”-architectuur naar een nieuw niveau tillen.”

Net als de meeste andere IT-bedrijven in Nederland is Enable U altijd op zoek naar IT-talent. Vooral in de afgelopen 18 maanden is het moeilijk gebleken om ervaren, technische mensen te vinden met de vaardigheden om veilige en efficiënte integraties te bouwen die zoveel mogelijk hergebruikt worden. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, neemt Enable U nu minder ervaren (maar behoorlijk ambitieuze) mensen aan die een uitgebreid intern trainingsprogramma doorlopen. Om ervoor te zorgen dat we de verzoeken van onze klanten kunnen afhandelen, is het buitengewoon gunstig dat zelfs minder ervaren teamleden snel integraties kunnen creëren. De nieuwe sjablonen en AI-functies van Adeptia hebben al bewezen van ongelooflijke waarde te zijn.

Jascha Gregorowitsch: “De features van Adeptia helpen ons om ongelooflijk snel aan de slag te gaan”.

Jascha Gregorowitsch: “Het bouwen van CaaS-verbindingen is iets dat een unieke set aan vaardigheden vereist. Luistervaardigheid, gecombineerd met technische expertise en het talent om met generieke bouwstenen te werken, zijn nodig om ervoor te zorgen dat we sneller dan wie dan ook nieuwe verbindingen kunnen bouwen en testen. De unieke gebruikersinterface van Adeptia in combinatie met hun integratiesjablonen en de nieuwste AI-functies zullen niet alleen onze deskundige medewerkers, maar ook nieuwe collega’s met minder ervaring helpen om ongelooflijk snel aan de slag te gaan.”

Deepak Singh, President & CTO van Adeptia: “Het is geweldig om door de jaren heen met het Enable U team te werken. Hun implementatie van Adeptia-integratiesoftware om bedrijven en overheidsinstanties door heel Nederland met elkaar te verbinden, is snel geëvolueerd van gedecentraliseerde point-to-point-connectiviteit naar een state-of-the-art SaaS met, als kroon op het werk, self-service (her)gebruiksgemak. We zijn er trots op de Adeptia-technologie te zien als de fundamentele integratieoplossing. En we zijn verheugd om deze oplossing in handen te zien van het team van professionals van Enable U, terwijl ze hun bedrijf uitbreiden en duizenden anderen helpen om cruciale bedrijfsgegevens te verbinden, transacties uit te voeren en te beheren.”

Niels Beckers, CCO van Enable U: “De markt voor digitale verbindingen en integraties is booming en veel van onze klanten zijn op zoek naar alternatieven voor iPaaS of andere oplossingen. Met Connections as a Service hebben we een uniek aanbod en veel van onze klanten zijn begonnen met het migreren van hun verbindingen naar ons CaaS-model. We zullen onze klanten natuurlijk blijven helpen met welke integratie-uitdagingen ze ook hebben, in de vorm van iPaaS-oplossingen, Managed Services of anderszins. We zijn ervan overtuigd dat we de technologie, en de relatie met Adeptia hebben die de ambitieuze groeiplannen voor Enable U in de komende jaren ondersteunen.”

Sinds de lancering van hun CaaS-platform ziet Enable U een bijna exponentiële groei in aanvragen voor digitale integraties. Veel IT-managers zien het platform als de volgende fase in het gebruik van cloud gebaseerde services om hun leven gemakkelijker te maken, uitgaven voorspelbaarder te maken en integraties veiliger en gemakkelijker te beheren en te controleren. Zoals een van de klanten van Enable U onlangs zei: “Digitale integraties, ongeacht of ze gebaseerd zijn op API-technologie of andere (oudere) integratietechnologieën, zijn de sleutel tot onze digitaliseringsinspanningen. Als één integratie mislukt, falen onze bedrijfsprocessen. Continuïteit is van cruciaal belang bij de integraties die deel uitmaken van ons partnerecosysteem. Tegelijkertijd is elke integratie een toegangspoort tot kritieke bedrijfssystemen en we hebben het liefst dat een specialist die integraties 24×7 bewaakt om service te garanderen.”

Frank Arts, CEO en oprichter van Enable U: “Met Adeptia Connect hebben we niet alleen een solide basis voor ons Managed Integrations-aanbod, we voelen ook dat het bedrijf en zijn mensen ons alle ondersteuning geven die we nodig hebben, en meer. Dit geeft ons het vertrouwen dat we onze klanten een service kunnen bieden die betrouwbaar en veilig is. Daarnaast ondersteunt Adeptia Connect niet alleen de huidige technologieën maar ook degene die in de toekomst zullen verschijnen.”

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.