Bericht

Broadcom en VMWare; Acquisitie-effect-rapportage

open source

De Layer 7 API Gateway van Broadcom vormt een belangrijke component van het Enable U portfolio. Sommige van onze klanten beheren en beveiligen met dit product hun duizenden API’s.

Bij anderen wordt de API Gateway veel gebruikt maar doet Enable U het beheer omdat wij nu eenmaal veel specialistische kennis hebben. Daarnaast wordt de API Gateway gebruikt als onderliggende technologie voor een aantal van onze diensten, simpelweg omdat het een uiterst betrouwbaar en zeer krachtig stuk software is.

Wat is de impact van de voorgenomen overname van VMWare door Broadcom op de deze software?

Allereerst moet gezegd worden dat de voorgenomen overname (met een waarde van $ 61Bln) vanaf 26 Mei nog 40 dagen een andere kant op kan gaan. Maar de meeste experts denken dat dit niet zal gebeuren en dat VMWare de nieuwe naam zal worden voor de software divisie die nu nog bestaat uit software van CA Technologies (de oorspronkelijke leverancier van de API Gateway) en Symantec.

Broadcom zoekt naar diversificatie omdat ze, naar de mening van de huidige bestuurders, nog te afhankelijk zijn van de inkomsten van de fabricage en verkoop van microchips. Uit eigen ervaring weet ik dat Broadcom een ontzettend efficiënt bedrijf is dat nu al heeft aangegeven dat de opbrengst van VMWare software binnen 3 jaar al bijna verdubbeld zal zijn.

De VMWare suite is aanvullend op het huidige portfolio en er zal vooral voordeel ontstaan door de uitwisseling van technologische kennis tussen de verschillende onderdelen van de software divisie.  Zoals altijd zal er nauwgezet gekeken worden naar de winstgevendheid van de verschillende onderdelen (zoals Broadcom dat constant doet) en zal er snel actie ondernomen worden als de groei achterblijft bij de groei die Broadcom als leidraad heeft. Broadcom heeft inmiddels laten zien dat de  software tak voor een steeds groter deel bijdraagt in de bedrijfsresultaten en dat zorgt er voor dat software waarmee de Digitale Transitie versneld kan worden (zoals bijvoorbeeld API Management) een gezonde toekomst heeft.

Dankzij hun financiële power zal Broadcom in de komende jaren ongetwijfeld nog meer impact hebben op het softwarelandschap want hun honger lijkt nog steeds niet gestild.