Bericht

Betere & snellere connectiviteit voor lokale overheden door samenwerking PinkRoccade, Enable U en DCspine

PinkRoccade, Enable U en DCspine

Door de verdere digitalisering van lokale overheden via diverse SaaS oplossingen die vanuit verschillende datacenters worden geleverd, wordt connectiviteit, security en snelheid steeds belangrijker. Het onderliggende berichtenverkeer dient daarbij soepel en veilig te verlopen, zonder in te leveren op snelheid. Om gemeenten hierin te ondersteunen werken Enable U en PinkRoccade Publiekszaken samen om, met behulp van DCspine (interconnectieplatform voor datacenters), hun datacenters onderling rechtstreeks met elkaar te koppelen.

Een veilige en snelle verbinding die altijd beschikbaar is

Overheidsdiensten als bijvoorbeeld iBurgerzaken, die veel door lokale overheden gebruikt worden, lopen via Enable U. Dankzij een directe koppeling tussen de datacenters van Enable U en PinkRoccade ontstaat een veiligere, flexibele en snelle verbinding die altijd beschikbaar is. Een groot voordeel is dat het aantal “hops” voor iedere transactie verminderd en deze uitgevoerd worden alsof transacties binnen hetzelfde datacenter plaatsvinden.

“Met het platform van DCspine kunnen wij voldoen aan de eisen van lokale overheden. Het is transparant, flexibel en betrouwbaar”, aldus Remco de Jong, technisch consultant bij PinkRoccade Publiekszaken. “DCspine biedt een veilige en gesloten omgeving om data te transporteren tussen meerdere externe partijen en datacenter locaties”.

“Dankzij deze samenwerking kunnen we onze wederzijdse klanten, de Nederlandse gemeenten, nog veiliger, sneller en betrouwbaarder verbindingen met allerlei overheidsdiensten aanbieden”, aldus Jascha Gregorowitsch, CTO van Enable U.

Referentiecase volgt binnenkort

Bent u benieuwd naar hoe een gemeente deze samenwerking ervaart? Houd onze website in de gaten. Binnenkort volgt een praktijkverhaal waar we dieper ingaan op onze werkwijze als het gaat om betere connectiviteit voor lokale overheden.

Neem gerust contact op

Wilt u meer weten over de samenwerking en wat dat voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Jascha Gregorowitsch via: jascha.gregorowitsch[at]enable-u.com