API Management

Is uw organisatie klaar om te groeien?

U wilt uw organisatie écht verder brengen in het huidige (digitale) ondernemersklimaat.

Alles draait steeds meer om API’s en API Management en API integratie.

De digitale stekkertjes die data en bedrijfsfuncties in applicaties van buitenaf toegankelijk maken. Nieuwe diensten en waardeketens worden steeds vaker mogelijk gemaakt door aaneenschakeling van digitale bouwstenen via API’s. Die maken een snelle uitwisseling van digitale data mogelijk.

Daarmee vormen API’s het weefsel van de moderne digitale samenleving. De ‘gezondheid’ en beschikbaarheid van API’s moet dan ook structureel en continu gemanaged en gemonitord worden.

Zeker ook omdat API’s niet alleen enorme mogelijkheden bieden voor innovatie en vooruitgang, maar ook voor kwaadwillenden die data willen stelen, bedrijfsfuncties onderuit willen halen of simpelweg het weefsel willen verzwakken. Het beveiligen en robuust maken van de API’s is daarom essentieel om zekerheid te kunnen bieden ten behoeve van het bedoelde gebruik.

Met goed API management stelt u anderen in staat om op een eenvoudige manier uw data te gebruiken voor nieuwe toepassingen. Op deze manier kun je een eigen product of dienst aanbieden aan additionele marktsegmenten die u anders niet kunt bedienen.

API Management

Goed beheer van API’s helpt u met:

Een goede API-managementstrategie legt de basis voor het veilig en goed kunnen aanbieden en gebruiken (consumeren) van API’s. De gehele levenscyclus van API’s moet hierbij in acht genomen worden met daarbinnen altijd de aspecten beveiliging, prestatiebeheer en privacywetgeving.

Enable U heeft honderden grote en kleine organisaties geholpen om te komen tot een goede API-managementstrategie. Goede API Tooling in combinatie met de juiste aanpak zorgt ervoor dat u uw API-strategie beheerst en eenduidig kunt toepassen op de hele organisatie en het hele applicatielandschap.

De API Gateway is daarin essentieel: in plaats van het programmeren van alle mogelijke af te dwingen regels in de API’s zelf, brengt u die regels generiek aan op de gateway en pas je deze toe voor toegang tot alle API’s waarvan het aangrijppunt gedelegeerd is naar de Gateway.

Via een API Portal maakt u de API’s beschikbaar voor ontwikkelaars, binnen en mogelijk ook buiten uw organisatie. Alle informatie over de API’s wordt hier toegankelijk gemaakt, van techniek tot SLA en kosten voor gebruik. Ontwikkelaars kunnen snel nieuwe apps ontwikkelen en testen in allerlei talen en omgevingen.

Met API Precision Monitoring houdt je maximaal grip op de prestaties van API’s en microservices en zorgt u dat het geheel blijft voldoen aan verwachtingen en afspraken.

API Management

API Tooling

Download

Download het Enable U API Management eBook

Verkrijg inzicht in de stappen die u kunt nemen om uw meest belangrijke digitale initiatieven te bereiken.

Digitale Transformatie Strategie API

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.