Bericht

Actuele Kamer van Koophandel (KvK) gegevens; waarom nog maanden wachten?

Kvk

Het KVK Mutatieabonnement in de huidige vorm (via mutatieleveringen in een Excel bestand) stopt per 1 juli 2024. Vanaf dat moment worden alleen de mutatieberichten uit het Handelsregister verstuurd, waarmee u uw gegevens actualiseert. De huidige manier, het inlezen van een (maandelijks) mutatiebestand, voldoet niet langer aan de eisen van deze tijd.

De processen en bijbehorende koppelvlakken die gebruik maken van KvK gegevens worden aangepast. Dat is meteen een goed moment om uw beheerlast te verlagen en uw datakwaliteit te verhogen met actuelere data. Zo kan het interessant zijn om te beschikken over historische gegevens zodat u alle wijzigingen van één entiteit terug kunt kijken. Of om KvK informatie te combineren met gegevens van bijvoorbeeld het Kadaster of andere overheidsinstellingen. Het belangrijkst is dat u, bij de keuze voor een koppeling, zorgt voor neutraliteit. Zo voorkomt u een lock-in bij een leverancier van specifieke applicaties.

Enable U 2 Distribute

Enable U biedt één integrale oplossing voor het ontsluiten van al uw Nieuw Handel Register-data (NHR), met directe connecties naar het KVK Handelsregister Inschrijving en het KVK Basisprofiel. Door gebruik te maken van het Enable U Managed Integrations platform zijn alle afnemende systemen (dus ook andere gegevensmagazijnen) altijd up-to-date. Dit biedt u, als afnemer, vandaag al een oplossing die zelfs méér functionaliteit biedt dan wat de KvK in 2024 zal aanbieden. Dankzij de onderliggende technologie krijgt u namelijk de beschikking over functionaliteiten als afnemersindicaties, abonnementen, bericht transformaties en allerlei orkestratie mogelijkheden.

Andere voordelen:

  • Mutaties op NNP (niet-natuurlijk persoon als eigenaar) zijn direct opvraagbaar, dit is voor veel processen (applicaties) van groot belang.
  • Meerdere vormen van abonnementen zijn mogelijk voor afnemende applicaties. Bijvoorbeeld op basis van geometrie (een bepaald gebied) of een abonnement waarbij de aangesloten applicatie zelf bepaalt welke bedrijven gevolgd moeten worden. U kunt zelfs op een gedetailleerde kaart zien waar een bedrijf of organisatie zich bevindt!
  • Onze oplossing is beduidend goedkoper dan die van data distributie oplossingen van zaakapplicatieleveranciers. Vooral omdat u met één koppeling meerdere applicaties koppelt aan de KvK gegevens
  • Bevragingen op Vestiging (VES) en Maatschappelijke Activiteit (MAC) zijn mogelijk.
  • Voor overheidsinstellingen wordt het eenvoudig om aan te sluiten op landelijke ontwikkelingen als HaalCentraal en wordt het eenvoudiger om te voldoen aan, bijvoorbeeld, de Wet Open Overheid & Wet Elektronische publicaties.
  • Ondersteuning voor één of meerdere endpoints voor de diverse berichten. Zo is flexibiliteit en schaalbaarheid mogelijk tussen de verschillende soorten berichten en meerdere afnemende applicaties.
  • Gebruikers van de Enable U KvK koppeling krijgen een eigen dashboard om het berichtenverkeer in de gaten te houden.

Door de KvK informatie in uw applicaties en gegevensmagazijnen up-to-date te houden met een Managed Integratie (as a Service) bent u niet langer afhankelijk van een maandelijkse import en van alle problemen die daarbij horen. Deze dienst heeft al een bewezen track-record bij Enable U klanten zodat u verzekerd ben van bewezen en gegarandeerde technologie en ondersteuning door specialisten. Het is dus niet nodig om te wachten op deze ontwikkeling, we kunnen vandaag al voor u aan de slag!

Contact

Hoe kunnen we U Enablen?

Neem direct contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Met het verzenden van het formulier ga ik akkoord met het inzamelen van mijn naam, emailadres en eventueel telefoonnummer conform het Privacybeleid van Enable U.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.