Bericht

2024; Voorspellen of voorbereiden?

2024 AI

Wat voor jaar gaat 2024 worden? Hoe staat de inflatie er voor? En het kabinet? Wordt het weer iets rustiger in de wereld? Gaat AI nu echt doorbreken en wat betekent dat dan? Kunnen we voldoende personeel krijgen? Hadden we maar een glazen bol….

Verandering in 2024

De laatste jaren is ‘verandering’ de enige constante. Hadden we ooit een rotsvast geloof in ons eigen kunnen, vandaag weten we dat onze toekomstscenario’s van toen verbleken bij wat we inmiddels hebben meegemaakt. Het doen van voorspellingen en het bedenken van scenario’s kon ons niet voorbereiden op wat ging komen.

Darwin zei het al; een succesvol organisme is het organisme dat zich het best aanpast aan veranderende omstandigheden. Het meest flexibele organisme dus. Flexibiliteit is iets anders dan “met alle winden meewaaien” en is het resultaat van logisch nadenken en een flinke dosis creativiteit. Een goed voorbeeld hiervan is de adoptie van nieuwe technologie en de impact er van op de organisatie, de IT-architectuur en de individuele medewerkers.

Nieuwsgierig naar de impact van AI op uw data- en integratiestrategie? Lees ons trendrapport AI en Integraties, de belangrijkste ontwikkelingen!

Bij de meeste nieuwe applicaties of technologie gaat de aandacht uit naar de oplossing en te weinig naar de voorbereidende werkzaamheden die moeten leiden tot een soepele adoptie. De adoptie van cloud applicaties wordt vaak vertraagt omdat gegevens van legacy applicaties en cloud applicaties gecombineerd moeten worden. Implementaties van waardeketens duren te lang omdat gegevens van ketenpartners in het “verkeerde formaat” worden aangeboden. Met Artificial Intelligence kan niet zomaar begonnen worden want de gegevens die nodig zijn zitten opgesloten in veel verschillende (in- en externe) applicaties en zijn niet zo eenvoudig op te halen.

Flexibele Organisatie

De flexibele organisatie heeft een integratie-strategie en daarnaast precies in kaart gebracht welke belangrijke gegevens er zijn en hoe deze, met behulp van integratietechnieken, gelezen en aangepast kunnen worden. Want als dát eenmaal bekend is, dan is de implementatie van nieuwe technologie of van nieuwe bedrijfsprocessen ineens veel eenvoudiger.

Als integratiespecialist zien wij hoe flexibele organisaties werken. Daar leren wij doorlopend van en daar helpen we dan weer andere organisaties mee. Datzelfde geldt voor nieuwe technologie en de impact daarvan op de integratie strategie. In ons nieuwste trendrapport AI en Integraties; de belangrijkste ontwikkelingen beschrijven we niet alleen de impact van AI en gevolgen hiervan op uw data- en integratie strategie maar gaan we ook in op het gebruik van AI binnen integratie-oplossingen.

Een IT-strategie waar flexibiliteit de hoofdrol speelt zou de topprioriteit moeten zijn voor iedere organisatie die klaar wil zijn voor het onbekende dat de toekomst brengt. Een gedegen integratie-strategie is daar een onlosmakelijk onderdeel van. De integratiespecialisten van Enable U kunnen daarbij helpen.